Saksalainen joululeipä

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | siirappia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | margariinia |
| 1 dl | rusinoita |
| 1/2 dl | mantelijauhetta |
| 1 kpl | (à 65 g) sukaatteja |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 9 dl | vehnäjauhoja |
| Voiteluun: | |
|---|---|
| margariinia | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva 42 asteiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, kananmuna, pehmeä margariini, rusinat, mantelijauhe ja sukaatit. Pese ja raasta joukkoon sitruuna. Alusta jauhot joukkoon ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Taikina saa jäädä löysähköksi. Voitele 2 leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Anna kohota leivinliinan alla vielä puoli tuntia. Paista leipiä noin 30 minuuttia. Voitele leipiä muutaman kerran sulatetulla margariinilla paiston loppupuolella. Kumoa leivät jäähtyneinä.
Saksalainen joululeipä
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | siirappia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | margariinia |
| 1 dl | rusinoita |
| 1/2 dl | mantelijauhetta |
| 1 kpl | (à 65 g) sukaatteja |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 9 dl | vehnäjauhoja |
Voiteluun: | |
| margariinia | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva 42 asteiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, kananmuna, pehmeä margariini, rusinat, mantelijauhe ja sukaatit. Pese ja raasta joukkoon sitruuna. Alusta jauhot joukkoon ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Taikina saa jäädä löysähköksi. Voitele 2 leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Anna kohota leivinliinan alla vielä puoli tuntia. Paista leipiä noin 30 minuuttia. Voitele leipiä muutaman kerran sulatetulla margariinilla paiston loppupuolella. Kumoa leivät jäähtyneinä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























