Saksalainen joululeipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Saksalainen joululeipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Kuivahiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Siirappia
1 kpl
Kananmuna
200 g
Margariinia
1 dl
Rusinoita
1/2 dl
Mantelijauhetta
1 kpl
(à 65 g) sukaatteja
1/2 kpl
Sitruunaa
9 dl
Vehnäjauhoja

voiteluun:

Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva 42 asteiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, kananmuna, pehmeä margariini, rusinat, mantelijauhe ja sukaatit. Pese ja raasta joukkoon sitruuna. Alusta jauhot joukkoon ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Taikina saa jäädä löysähköksi. Voitele 2 leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Anna kohota leivinliinan alla vielä puoli tuntia. Paista leipiä noin 30 minuuttia. Voitele leipiä muutaman kerran sulatetulla margariinilla paiston loppupuolella. Kumoa leivät jäähtyneinä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.