Salami-jauhelihapasta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gsalamia ohuina viipaleina
1 kplsipuli
400 gjauhelihaa
1 kplpakastepapuja (200 g)
1 tlkuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria
200 granskankermaa

Lisäksi

500 gpastaa

Valmistus

  1. 1

    Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Suikaloi salami. Kuori ja silppua sipuli. Paista salamisuikaleita pannussa omassa rasvassaan, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli pehmenee.

    Lisää jauheliha ja ruskista se pannussa salamin ja sipulin kanssa. Lisää jäiset pakastepavut ja mausta oreganolla ja pippurilla. Lisää ranskankerma. Hauduta kannen alla noin viitisen minuuttia, kunnes jauheliha kypsyy ja pavut pehmenevät.

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä jauheliha-salamiseokseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivattua oreganoa, Rouhittua mustapippuria, 200 g Ranskankermaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä