Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmiakki-suklaauunijäätelö

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Klassisen uunijäätelön trendikkäässä versiossa yhdistyvät tuhti salmiakkisuklaa ja raikkaat vadelmat. Tätä helppoa herkkua sopii valmistaa lastenkin kanssa!

Ainekset

1 kpl
Torttupohja (200 g)
100 g
Salmiakkisuklaata
4 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 l
Vaniljajäätelöä
1/2 kpl
(200 g) kotimaisia pakastevadelmia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Laita torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Rouhi suklaa karkeasti.

1 kpl
Torttupohja (200 g)
100 g
Salmiakkisuklaata
2

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa.

4 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Tomusokeria
3

Paloittele jäätelö ja laita palat torttupohjalle. Ripottele suklaarouhe ja 2/3 vadelmista jäätelölle. Levitä marenkivaahto päälle niin, että se peittää jäätelön kokonaan.

1 l
Vaniljajäätelöä
1/2 kpl
(200 g) kotimaisia pakastevadelmia
4

Paahda uunissa 3–5 minuuttia, kunnes marengin pinta ruskistuu hiukan. Tarjoa heti vadelmien kanssa.

Vinkki: Todellinen suklaanystävä käyttää vaniljan sijaan suklaajäätelöä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1008

11,1 g

6,6 g

29,3 g

28,9 g

0,4 g

5,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Torttupohja (200 g).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli