Säädä uuni 250 asteeseen. Laita torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Rouhi suklaa karkeasti.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Paloittele jäätelö ja laita palat torttupohjalle. Ripottele suklaarouhe ja 2/3 vadelmista jäätelölle. Levitä marenkivaahto päälle niin, että se peittää jäätelön kokonaan.
Paahda uunissa 3–5 minuuttia, kunnes marengin pinta ruskistuu hiukan. Tarjoa heti vadelmien kanssa.
Vinkki: Todellinen suklaanystävä käyttää vaniljan sijaan suklaajäätelöä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1008
241
11,1 g
6,6 g
29,3 g
28,9 g
0,4 g
5,6 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Torttupohja (200 g).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli