Salmiakki-suklaauunijäätelö

Arvostele resepti
8 Kappaletta

15 min

Klassisen uunijäätelön trendikkäässä versiossa yhdistyvät tuhti salmiakkisuklaa ja raikkaat vadelmat. Tätä helppoa herkkua sopii valmistaa lastenkin kanssa!

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpltorttupohja (200 g)
100 gsalmiakkisuklaata
4 kplkananmunan valkuaista
1 1/2 dltomusokeria
1 lvaniljajäätelöä
1/2 kpl(200 g) kotimaisia pakastevadelmia

Valmistus

  1. 1

    Säädä uuni 250 asteeseen. Laita torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Rouhi suklaa karkeasti.

    MääräAinesosa
    1 kpltorttupohja (200 g)
    100 gsalmiakkisuklaata
  2. 2

    Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunan valkuaista
    1 1/2 dltomusokeria
  3. 3

    Paloittele jäätelö ja laita palat torttupohjalle. Ripottele suklaarouhe ja 2/3 vadelmista jäätelölle. Levitä marenkivaahto päälle niin, että se peittää jäätelön kokonaan.

    MääräAinesosa
    1 lvaniljajäätelöä
    1/2 kpl(200 g) kotimaisia pakastevadelmia
  4. 4

    Paahda uunissa 3–5 minuuttia, kunnes marengin pinta ruskistuu hiukan. Tarjoa heti vadelmien kanssa.

    Vinkki: Todellinen suklaanystävä käyttää vaniljan sijaan suklaajäätelöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Torttupohja (200 g).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä