Salmiakki-suklaauunijäätelö
15 min

Nappaa talteen!
Klassisen uunijäätelön trendikkäässä versiossa yhdistyvät tuhti salmiakkisuklaa ja raikkaat vadelmat. Tätä helppoa herkkua sopii valmistaa lastenkin kanssa!
| 1 kpl | torttupohja (200 g) |
| 100 g | salmiakkisuklaata |
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 l | vaniljajäätelöä |
| 1/2 kpl | (200 g) kotimaisia pakastevadelmia |
- 1.
Säädä uuni 250 asteeseen. Laita torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Rouhi suklaa karkeasti.
- 2.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa.
- 3.
Paloittele jäätelö ja laita palat torttupohjalle. Ripottele suklaarouhe ja 2/3 vadelmista jäätelölle. Levitä marenkivaahto päälle niin, että se peittää jäätelön kokonaan.
- 4.
Paahda uunissa 3–5 minuuttia, kunnes marengin pinta ruskistuu hiukan. Tarjoa heti vadelmien kanssa.
Vinkki: Todellinen suklaanystävä käyttää vaniljan sijaan suklaajäätelöä.
Salmiakki-suklaauunijäätelö
Klassisen uunijäätelön trendikkäässä versiossa yhdistyvät tuhti salmiakkisuklaa ja raikkaat vadelmat. Tätä helppoa herkkua sopii valmistaa lastenkin kanssa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | torttupohja (200 g) |
| 100 g | salmiakkisuklaata |
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 l | vaniljajäätelöä |
| 1/2 kpl | (200 g) kotimaisia pakastevadelmia |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 250 asteeseen. Laita torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Rouhi suklaa karkeasti.
Määrä Ainesosa 1 kpl torttupohja (200 g) 100 g salmiakkisuklaata - 2
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunan valkuaista 1 1/2 dl tomusokeria - 3
Paloittele jäätelö ja laita palat torttupohjalle. Ripottele suklaarouhe ja 2/3 vadelmista jäätelölle. Levitä marenkivaahto päälle niin, että se peittää jäätelön kokonaan.
Määrä Ainesosa 1 l vaniljajäätelöä 1/2 kpl (200 g) kotimaisia pakastevadelmia - 4
Paahda uunissa 3–5 minuuttia, kunnes marengin pinta ruskistuu hiukan. Tarjoa heti vadelmien kanssa.
Vinkki: Todellinen suklaanystävä käyttää vaniljan sijaan suklaajäätelöä.
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1008
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
28,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1008
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
28,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Torttupohja (200 g).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























