Sämpylärullat

Arvostele resepti
40 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
2 tlsuolaa
2 rklsiirappia
1 kpltuorehiivaa
1 dlkauraleseitä
2 dlruisjauhoja
8 - 9 dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 dljuoksevaa margariinia

Täyte:

200 gtuorejuustoa (tomaatti-, paprika-, tai chilimaustettua)
auringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, siirappi ja hiiva sekä leseet ja ruisjauhot. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista sekä rasva. Lisää jauhoja tarvittaessa niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä vedottomassa paikassa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osat erikseen 45x20 sentin kokoiseksi levyksi. Levitä levylle ohuelti tuorejuustoa ja sirottele päälle auringonkukansiemeniä. Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa 12–14 palaksi ja aseta ne paperimuotteihin. Anna kohota liinalla peitettynä ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025