Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savujuustoperunat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

8 kpl
Kiinteää perunaa
2 rkl
Voita tai margariinia
Suolaa
2 rkl
Hasselpähkinärouhetta
3 - 4 kpl
Savujuustoviipaletta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoihin vieri viereen viiltoja lähes perunan pohjaan saakka. Leikkaaminen onnistuu parhaiten, kun asetat perunat puukauhaan, jolloin veitsi ei pääse painumaan ihan pohjaan. Nosta perunat uunivuokaan viillot ylöspäin.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota perunat uunista. Sulata voi ja voitele perunat. Mausta suolalla ja ripottele pinnalle pähkinät ja paloitellut juustoviipaleet. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

174

727

9,0 g

4,0 g

18,8 g

1,0 g

2,3 g

3,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Savujuustoviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli