Savujuustoperunat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkiinteää perunaa
2 rklvoita tai margariinia
suolaa
2 rklhasselpähkinärouhetta
3 - 4 kplsavujuustoviipaletta

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoihin vieri viereen viiltoja lähes perunan pohjaan saakka. Leikkaaminen onnistuu parhaiten, kun asetat perunat puukauhaan, jolloin veitsi ei pääse painumaan ihan pohjaan. Nosta perunat uunivuokaan viillot ylöspäin.

    Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota perunat uunista. Sulata voi ja voitele perunat. Mausta suolalla ja ripottele pinnalle pähkinät ja paloitellut juustoviipaleet. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Savujuustoviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025