Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savulohi-lettukakku

Savulohi-lettukakku

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Paista keko lettuja ja kasaa niistä kakku! Suolaisessa versiossa taikinaan sujautetaan kesäkurpitsaa ja täytteeksi savulohta ja sitruunaista mascarponevaahtoa. Kruunaa kakku mädillä ja tillillä.

Ainekset

kesäkurpitsaletut

1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
kananmunaa
5 dl
kevytmaitoa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 rkl
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä

täyte

250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
1 kpl
punasipuli
1 kpl
ruukku tilliä
1/2 kpl
sitruunaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 28%
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä paistamiseen
100 g
(1 rs) kirjolohenmätiä (pakaste)
1/2 kpl
sitruunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Vatkaa munat, maito, jauhot, suola ja rasva kierrevatkaimella taikinaksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja anna turvota puoli tuntia.

1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
kananmunaa
5 dl
kevytmaitoa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 rkl
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä
2

Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele lohi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja säästä noin 1/3 koristeluun.

250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
1 kpl
punasipuli
1 kpl
ruukku tilliä
3

Pese sitruuna. Raasta ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Vaahdota mascarpone ja ranskankerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta sitruunalla. Säästä 1/3 vaahdosta koristelua varten ja sekoita lohi, sipuli, tilli ja kaprikset loppuosaan. Mausta pippurilla. Laita vaahdot jääkaappiin.

1/2 kpl
sitruunaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 28%
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kuumenna 1 tl rasvaa paistinpannulla ja annostele 1 dl lettutaikinaa pannulle. Säädä liesi keskilämmölle. Pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista noin 2 minuuttia, kunnes letun pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Paista kaikki letut samoin.

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä paistamiseen
5

Anna lettujen jäähtyä ennen kakun kasaamista. Jaa täyte letuille ja kokoa päällystetyt letut kakuksi. Koristele kansilettu mascarponevaahdolla, tillillä, mädillä ja sitruunalla.

100 g
(1 rs) kirjolohenmätiä (pakaste)
1/2 kpl
sitruunaa

Vinkki: Vaihda savulohi kotimaiseen leppäsavukalasäilykkeeseen.

Vinkki: Pursota mascarponevaahto tyllalla ruusukkeiksi kansiletun päälle. Lettukakun leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
Muokattu: 3.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

392

1640

26,1 g

13,4 g

20,5 g

5,8 g

1,3 g

17,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kapriksia (pieniä),

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli