Savulohi-pinaattimunakas

arvosana5/5

(3)arviota
2 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Lohimunakas on helppo ja nopea arkiruoka. Savulohi-pinaattimunakas saa täyteläisyyttä ranskankermasta ja raikkaan viimeistelyn sitruunasta.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) savulohta
70 g(1 rs) babypinaattia
6 kplkananmunaa
2 rklmaitoa tai vettä
2 rklruohosipulia hienonnettuna
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 rklrypsiöljyä
1 kplsitruuna (luomu)
ruohosipulia
(ranskankermaa)

Valmistus

  1. 1

    Poista kalasta nahka ja paloittele kala. Huuhtele pinaatti.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) savulohta
    70 g(1 rs) babypinaattia
  2. 2

    Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon maito. Sekoita ruohosipuli ja pippuri munaseokseen.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    2 rklmaitoa tai vettä
    2 rklruohosipulia hienonnettuna
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla. Lisää puolet pinaatista pannulle ja kääntele muutama minuutti. Kaada puolet munaseoksesta pannulle. Vedä lastalla muutaman kerran munamassan reunoilta keskelle, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ripottele pinnalle puolet lohesta. Pienennä lämpöä ja kypsennä kannen alla, kunnes pinta on hyytynyt. Taita munakas kaksin kerroin ja liu’uta lautaselle. Paista samoin toinen munakas.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Pese sitruuna ja raasta kuori. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
  5. 5

    Lisää halutessasi munakkaiden päälle nokare ranskankermaa. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    (ranskankermaa)
    ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruohosipulia, (ranskankermaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä