Savulohi-pinaattimunakas
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lohimunakas on helppo ja nopea arkiruoka. Savulohi-pinaattimunakas saa täyteläisyyttä ranskankermasta ja raikkaan viimeistelyn sitruunasta.
| 250 g | (1 pkt) savulohta |
| 70 g | (1 rs) babypinaattia |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | maitoa tai vettä |
| 2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| ruohosipulia | |
| (ranskankermaa) | |
- 1.
Poista kalasta nahka ja paloittele kala. Huuhtele pinaatti.
- 2.
Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon maito. Sekoita ruohosipuli ja pippuri munaseokseen.
- 3.
Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla. Lisää puolet pinaatista pannulle ja kääntele muutama minuutti. Kaada puolet munaseoksesta pannulle. Vedä lastalla muutaman kerran munamassan reunoilta keskelle, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ripottele pinnalle puolet lohesta. Pienennä lämpöä ja kypsennä kannen alla, kunnes pinta on hyytynyt. Taita munakas kaksin kerroin ja liu’uta lautaselle. Paista samoin toinen munakas.
- 4.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
- 5.
Lisää halutessasi munakkaiden päälle nokare ranskankermaa. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.
Lohimunakas on helppo ja nopea arkiruoka. Savulohi-pinaattimunakas saa täyteläisyyttä ranskankermasta ja raikkaan viimeistelyn sitruunasta.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) savulohta |
| 70 g | (1 rs) babypinaattia |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | maitoa tai vettä |
| 2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| ruohosipulia | |
| (ranskankermaa) | |
Valmistus
- 1
Poista kalasta nahka ja paloittele kala. Huuhtele pinaatti.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) savulohta 70 g (1 rs) babypinaattia - 2
Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon maito. Sekoita ruohosipuli ja pippuri munaseokseen.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa 2 rkl maitoa tai vettä 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla. Lisää puolet pinaatista pannulle ja kääntele muutama minuutti. Kaada puolet munaseoksesta pannulle. Vedä lastalla muutaman kerran munamassan reunoilta keskelle, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ripottele pinnalle puolet lohesta. Pienennä lämpöä ja kypsennä kannen alla, kunnes pinta on hyytynyt. Taita munakas kaksin kerroin ja liu’uta lautaselle. Paista samoin toinen munakas.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Pese sitruuna ja raasta kuori. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) - 5
Lisää halutessasi munakkaiden päälle nokare ranskankermaa. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.
Määrä Ainesosa (ranskankermaa) ruohosipulia
Ravintosisältö
1094
Energiaa kcal
4580
Energiaa kj
80,5 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
88,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
1094
Energiaa kcal
4580
Energiaa kj
80,5 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
88,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruohosipulia, (ranskankermaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























