Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Kukkakaali on yksi tämän hetken trendikasviksista ja maistuu erinomaiselta savustettuna. Samalla reseptillä ja samaan aikaan voit toki savustaa myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, perunaa, kaalia tai bataattia. Varmista, että kasvikset ovat kypsymisajaltaan samanlaisia.
| iso kukkakaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| Marinadi | |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sherry- tai punaviinietikkaa |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| koristeluun lehtipersiljaa | |
Leikkaa kukkakaali neljään osaan, valele oliiviöljyllä ja mausta. Grillaa kukkakaaliin reilut grilliraidat ja kypsennä savussa epäsuorassa lämmössä kypsäksi, n. 30-40 min.
Vispaa marinadin ainekset sekaisin ja valele kypsän kukkakaalin pintaan.
Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile savustettu kukkakaali lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle. Samalla metodilla voit valmistaa myös muita juureksia, kuten porkkanaa, kaalia, perunaa tai bataattia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kukkakaali on yksi tämän hetken trendikasviksista ja maistuu erinomaiselta savustettuna. Samalla reseptillä ja samaan aikaan voit toki savustaa myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, perunaa, kaalia tai bataattia. Varmista, että kasvikset ovat kypsymisajaltaan samanlaisia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso kukkakaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Marinadi | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sherry- tai punaviinietikkaa |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| koristeluun lehtipersiljaa | |
Leikkaa kukkakaali neljään osaan, valele oliiviöljyllä ja mausta. Grillaa kukkakaaliin reilut grilliraidat ja kypsennä savussa epäsuorassa lämmössä kypsäksi, n. 30-40 min.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso kukkakaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Vispaa marinadin ainekset sekaisin ja valele kypsän kukkakaalin pintaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sherry- tai punaviinietikkaa |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile savustettu kukkakaali lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle. Samalla metodilla voit valmistaa myös muita juureksia, kuten porkkanaa, kaalia, perunaa tai bataattia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| koristeluun lehtipersiljaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.