Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustettu kukkakaali grillissä

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kukkakaali on yksi tämän hetken trendikasviksista ja maistuu erinomaiselta savustettuna. Samalla reseptillä ja samaan aikaan voit toki savustaa myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, perunaa, kaalia tai bataattia. Varmista, että kasvikset ovat kypsymisajaltaan samanlaisia.

Ainekset

Iso kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Marinadi

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
2 rkl
vaahterasiirappia
koristeluun lehtipersiljaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa kukkakaali neljään osaan, valele oliiviöljyllä ja mausta. Grillaa kukkakaaliin reilut grilliraidat ja kypsennä savussa epäsuorassa lämmössä kypsäksi, n. 30-40 min.

Iso kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2

Vispaa marinadin ainekset sekaisin ja valele kypsän kukkakaalin pintaan.

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
2 rkl
vaahterasiirappia
3

Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile savustettu kukkakaali lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle. Samalla metodilla voit valmistaa myös muita juureksia, kuten porkkanaa, kaalia, perunaa tai bataattia.

koristeluun lehtipersiljaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.