Savustettu kukkakaali grillissä
Savustettu kukkakaali grillissä
Yhteistyössä

Savustettu kukkakaali grillissä

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kukkakaali on yksi tämän hetken trendikasviksista ja maistuu erinomaiselta savustettuna. Samalla reseptillä ja samaan aikaan voit toki savustaa myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, perunaa, kaalia tai bataattia. Varmista, että kasvikset ovat kypsymisajaltaan samanlaisia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
iso kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Marinadi

2 rkloliiviöljyä
2 rklsherry- tai punaviinietikkaa
2 rklvaahterasiirappia
koristeluun lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kukkakaali neljään osaan, valele oliiviöljyllä ja mausta. Grillaa kukkakaaliin reilut grilliraidat ja kypsennä savussa epäsuorassa lämmössä kypsäksi, n. 30-40 min.

    MääräAinesosa
    iso kukkakaali
    oliiviöljyä
    suolaa
    mustapippuria
  2. 2

    Vispaa marinadin ainekset sekaisin ja valele kypsän kukkakaalin pintaan.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    2 rklsherry- tai punaviinietikkaa
    2 rklvaahterasiirappia
  3. 3

    Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile savustettu kukkakaali lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle. Samalla metodilla voit valmistaa myös muita juureksia, kuten porkkanaa, kaalia, perunaa tai bataattia.

    MääräAinesosa
    koristeluun lehtipersiljaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
11.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä