Savustettu kukkakaali grillissä - Yhteishyvä

Savustettu kukkakaali grillissä

Savustettu kukkakaali grillissä
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Kukkakaali on yksi tämän hetken trendikasviksista ja maistuu erinomaiselta savustettuna. Samalla reseptillä ja samaan aikaan voit toki savustaa myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, perunaa, kaalia tai bataattia. Varmista, että kasvikset ovat kypsymisajaltaan samanlaisia.
Jaa Somessa

Ainekset

Iso kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

MARINADI

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
2 rkl
vaahterasiirappia
koristeluun lehtipersiljaa

Näin teet

1

Leikkaa kukkakaali neljään osaan, valele oliiviöljyllä ja mausta. Grillaa kukkakaaliin reilut grilliraidat ja kypsennä savussa epäsuorassa lämmössä kypsäksi, n. 30-40 min.

Iso kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2

Vispaa marinadin ainekset sekaisin ja valele kypsän kukkakaalin pintaan.

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
2 rkl
vaahterasiirappia
3

Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile savustettu kukkakaali lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle. Samalla metodilla voit valmistaa myös muita juureksia, kuten porkkanaa, kaalia, perunaa tai bataattia.

koristeluun lehtipersiljaa
Kuvat
TOK
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 11.11.2018
Jaa Somessa