Savustettu nyhtölohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savustettu nyhtölohi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Savustettu nyhtölohi sopii hodareihin, hampurilaisiin ja salaatin joukkoon.

Ainekset

1 1/2 kg
Lohifileetä
1 1/2 dl
Fariinisokeria
4 rkl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Aprikoosimarmeladia

lisäksi

1 kpl
Savustuspussi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita lohifilee reunalliseen uunivuokaan. Sekoita fariinisokeri, suola ja pippuri. Levitä seos lohen päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kalan maustua yön yli.
Kuumenna grilli. Valuta neste vuoasta ja pyyhi mausteet kalan pinnasta. Kuumenna marmeladia hieman mikrossa. Valuta marmeladi lohen pinnalle.
Siirrä filee savustuspussiin ja sulje hyvin. Anna lohen savustua kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen avaamista. Nyhdä kypsä lohi paloina irti nahasta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1921

459

25,4 g

4,9 g

22,6 g

22,6 g

0,1 g

35,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

Savustuspussi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli