Savustettu nyhtölohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustettu nyhtölohi

???
Annokset
8
Savustettu nyhtölohi sopii hodareihin, hampurilaisiin ja salaatin joukkoon.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Lohifileetä
1 1/2 dl
Fariinisokeria
4 rkl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Aprikoosimarmeladia

LISÄKSI

1 kpl
Savustuspussi

Näin teet

1

Laita lohifilee reunalliseen uunivuokaan. Sekoita fariinisokeri, suola ja pippuri. Levitä seos lohen päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kalan maustua yön yli.
Kuumenna grilli. Valuta neste vuoasta ja pyyhi mausteet kalan pinnasta. Kuumenna marmeladia hieman mikrossa. Valuta marmeladi lohen pinnalle.
Siirrä filee savustuspussiin ja sulje hyvin. Anna lohen savustua kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen avaamista. Nyhdä kypsä lohi paloina irti nahasta.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g181 g
Proteiinia35 g281 g
Rasvaa25 g203 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1921 15371
Energiaa kcal459 3673

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 rkl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • Savustuspussi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g181 g
Proteiinia35 g281 g
Rasvaa25 g203 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1921 15371
Energiaa kcal459 3673

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 rkl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • Savustuspussi

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.