Savutomaattiketsuppi
Savutomaattiketsuppi
Yhteistyössä

Savutomaattiketsuppi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tomaattien savustus itse valmistetun ketsupin raaka-aineeksi on todella vaivan arvoista. Hienon savuaromista ketsuppia kannattaa valmistaa suurempi määrä kerralla, sillä tämä herkku säilyy hyvin suljetussa astiassa ja antaa hyvän maun monille kesän grilliruoille.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgtomaattia
3 kplvalkosipulinkynttä
100 gtomaattipyreetä
5 rklvalkoviinietikkaa
5 rklsokeria
3 tlsuolaa
1 rklmaizenaa
1/2 tlsipulijauhetta
1/4 tlvalkopippuria
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Savusta tomaatit ja valkosipulinkynnet miedolla savustuksella kauniin kullanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    1 kgtomaattia
    3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Lämmitä tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia hetki kattilassa ja lisää pilkotut kannattomat tomaatit, valkoviinietikka, sokeri, suola, maizena ja mausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä tunti tai kunnes tomaattien neste on imeytynyt.

    MääräAinesosa
    100 gtomaattipyreetä
    5 rklvalkoviinietikkaa
    5 rklsokeria
    3 tlsuolaa
    1 rklmaizenaa
    1/2 tlsipulijauhetta
    1/4 tlvalkopippuria
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Soseuta seos sauvasekoittimella, kaada ketsuppi lasipurkkiin tai pulloon ja jäähdytä. Anna savutomaattiketsupin maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 rkl valkoviinietikkaa, 0.5 tl sipulijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
17.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä