Savusta tomaatit ja valkosipulinkynnet miedolla savustuksella kauniin kullanruskeiksi.
Lämmitä tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia hetki kattilassa ja lisää pilkotut kannattomat tomaatit, valkoviinietikka, sokeri, suola, maizena ja mausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä tunti tai kunnes tomaattien neste on imeytynyt.
Soseuta seos sauvasekoittimella, kaada ketsuppi lasipurkkiin tai pulloon ja jäähdytä. Anna savutomaattiketsupin maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
580
2437
3,0 g
—
113,0 g
104,0 g
16,0 g
12,0 g
11,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 rkl valkoviinietikkaa,
0,5 tl sipulijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli