Savutomaattiketsuppi - Yhteishyvä

Savutomaattiketsuppi

Savutomaattiketsuppi
Kappaleita
1
Tomaattien savustus itse valmistetun ketsupin raaka-aineeksi on todella vaivan arvoista. Hienon savuaromista ketsuppia kannattaa valmistaa suurempi määrä kerralla, sillä tämä herkku säilyy hyvin suljetussa astiassa ja antaa hyvän maun monille kesän grilliruoille.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
tomaattia
3 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
tomaattipyreetä
5 rkl
valkoviinietikkaa
5 rkl
sokeria
3 tl
suolaa
1 rkl
maizenaa
1/2 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
mustapippuria

Näin teet

1

Savusta tomaatit ja valkosipulinkynnet miedolla savustuksella kauniin kullanruskeiksi.

1 kg
tomaattia
3 kpl
valkosipulinkynttä
2

Lämmitä tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia hetki kattilassa ja lisää pilkotut kannattomat tomaatit, valkoviinietikka, sokeri, suola, maizena ja mausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä tunti tai kunnes tomaattien neste on imeytynyt.

100 g
tomaattipyreetä
5 rkl
valkoviinietikkaa
5 rkl
sokeria
3 tl
suolaa
1 rkl
maizenaa
1/2 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
mustapippuria
3

Soseuta seos sauvasekoittimella, kaada ketsuppi lasipurkkiin tai pulloon ja jäähdytä. Anna savutomaattiketsupin maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
Muokattu: 18.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja113 g113 g
Proteiinia12 g12 g
Rasvaa3 g3 g
Kuituja16 g16 g
Energiaa kj2437 2437
Energiaa kcal580 580

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 rkl valkoviinietikkaa

  • 0.5 tl sipulijauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja113 g113 g
Proteiinia12 g12 g
Rasvaa3 g3 g
Kuituja16 g16 g
Energiaa kj2437 2437
Energiaa kcal580 580

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 rkl valkoviinietikkaa

  • 0.5 tl sipulijauhetta

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.