Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savutomaattiketsuppi

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tomaattien savustus itse valmistetun ketsupin raaka-aineeksi on todella vaivan arvoista. Hienon savuaromista ketsuppia kannattaa valmistaa suurempi määrä kerralla, sillä tämä herkku säilyy hyvin suljetussa astiassa ja antaa hyvän maun monille kesän grilliruoille.

Ainekset

1 kg
tomaattia
3 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
tomaattipyreetä
5 rkl
valkoviinietikkaa
5 rkl
sokeria
3 tl
suolaa
1 rkl
maizenaa
1/2 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Savusta tomaatit ja valkosipulinkynnet miedolla savustuksella kauniin kullanruskeiksi.

1 kg
tomaattia
3 kpl
valkosipulinkynttä
2

Lämmitä tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia hetki kattilassa ja lisää pilkotut kannattomat tomaatit, valkoviinietikka, sokeri, suola, maizena ja mausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä tunti tai kunnes tomaattien neste on imeytynyt.

100 g
tomaattipyreetä
5 rkl
valkoviinietikkaa
5 rkl
sokeria
3 tl
suolaa
1 rkl
maizenaa
1/2 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
mustapippuria
3

Soseuta seos sauvasekoittimella, kaada ketsuppi lasipurkkiin tai pulloon ja jäähdytä. Anna savutomaattiketsupin maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

580

2437

3,0 g

113,0 g

104,0 g

16,0 g

12,0 g

11,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 rkl valkoviinietikkaa,

0,5 tl sipulijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli