Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Tomaattien savustus itse valmistetun ketsupin raaka-aineeksi on todella vaivan arvoista. Hienon savuaromista ketsuppia kannattaa valmistaa suurempi määrä kerralla, sillä tämä herkku säilyy hyvin suljetussa astiassa ja antaa hyvän maun monille kesän grilliruoille.
| 1 kg | tomaattia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | tomaattipyreetä |
| 5 rkl | valkoviinietikkaa |
| 5 rkl | sokeria |
| 3 tl | suolaa |
| 1 rkl | maizenaa |
| 1/2 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Savusta tomaatit ja valkosipulinkynnet miedolla savustuksella kauniin kullanruskeiksi.
Lämmitä tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia hetki kattilassa ja lisää pilkotut kannattomat tomaatit, valkoviinietikka, sokeri, suola, maizena ja mausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä tunti tai kunnes tomaattien neste on imeytynyt.
Soseuta seos sauvasekoittimella, kaada ketsuppi lasipurkkiin tai pulloon ja jäähdytä. Anna savutomaattiketsupin maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tomaattien savustus itse valmistetun ketsupin raaka-aineeksi on todella vaivan arvoista. Hienon savuaromista ketsuppia kannattaa valmistaa suurempi määrä kerralla, sillä tämä herkku säilyy hyvin suljetussa astiassa ja antaa hyvän maun monille kesän grilliruoille.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | tomaattia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | tomaattipyreetä |
| 5 rkl | valkoviinietikkaa |
| 5 rkl | sokeria |
| 3 tl | suolaa |
| 1 rkl | maizenaa |
| 1/2 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Savusta tomaatit ja valkosipulinkynnet miedolla savustuksella kauniin kullanruskeiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | tomaattia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
Lämmitä tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia hetki kattilassa ja lisää pilkotut kannattomat tomaatit, valkoviinietikka, sokeri, suola, maizena ja mausteet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä tunti tai kunnes tomaattien neste on imeytynyt.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | tomaattipyreetä |
| 5 rkl | valkoviinietikkaa |
| 5 rkl | sokeria |
| 3 tl | suolaa |
| 1 rkl | maizenaa |
| 1/2 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Soseuta seos sauvasekoittimella, kaada ketsuppi lasipurkkiin tai pulloon ja jäähdytä. Anna savutomaattiketsupin maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
580
Energiaa kcal
2437
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
113,0 g
Hiilihydraatteja
104,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
11,2 g
Suolaa
580
Energiaa kcal
2437
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
113,0 g
Hiilihydraatteja
104,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
11,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 rkl valkoviinietikkaa, 0.5 tl sipulijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli