Shanghai-tacot
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Shanghai-tacot sopivat täydellisesti yhdessä kokkailuun ja kiireettömään herkutteluun. Itse tehdyt tortillaletut täytetään rapealla kanalla, maukkailla kastikkeilla ja raikkailla kasviksilla.
| Tortillaletut | |
|---|---|
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| Paneroitu kana | |
| 410 g | (1 pkt) kanan sisäfileitä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pankojauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| Hoisin-jogurttikastike | |
| 1 dl | maustamatonta jogurttia |
| 3 rkl | hoisinkastiketta |
| Lisäksi | |
| 80 g | salaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti) |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | lime |
| 1 dl | paahdettua sipulia |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 dl | chilimajoneesia |
- 1.
Sekoita tortillalettujen kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallot liinan alle lepäämään.
- 2.
Paneroi kanat. Riko muna syvälle lautaselle ja sekoita sen rakenne rikki. Sekoita pankojauhot ja mausteet toisella lautasella. Pyörittele fileet munassa ja sitten pankojauhoissa. Levitä fileet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viipaloi kypsät fileet.
- 3.
Sekoita jogurtti hoisinkastikkeeseen.
- 4.
Huuhtele salaatti tarvittaessa. Huuhtele ja suikaloi kurkku. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi chili. Pese ja leikkaa lime kahdeksaan lohkoon.
- 5.
Kauli taikinapallot tortillaletuiksi (halkaisija noin 15 cm). Paista kuivalla pannulla 1–1,5 min / puoli, kunnes lettujen pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Laita paistetut tortillat keittiöpyyhkeen sisälle muovipussiin, jotta ne pysyvät pehmeinä.
- 6.
Levitä tortillan pohjalle hoisin-jogurttikastiketta ja kanaa. Täytä salaatilla, kurkulla, chilillä, sipulilla, korianterilla ja majoneesilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.
Shanghai-tacot
arvosana5/5
60 min (josta 60 min aktiivista)
Shanghai-tacot sopivat täydellisesti yhdessä kokkailuun ja kiireettömään herkutteluun. Itse tehdyt tortillaletut täytetään rapealla kanalla, maukkailla kastikkeilla ja raikkailla kasviksilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tortillaletut | |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Paneroitu kana | |
| 410 g | (1 pkt) kanan sisäfileitä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pankojauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
Hoisin-jogurttikastike | |
| 1 dl | maustamatonta jogurttia |
| 3 rkl | hoisinkastiketta |
Lisäksi | |
| 80 g | salaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti) |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | lime |
| 1 dl | paahdettua sipulia |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 dl | chilimajoneesia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita tortillalettujen kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallot liinan alle lepäämään.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 1 1/2 dl vettä 1/2 dl rypsiöljyä - 2
Paneroi kanat. Riko muna syvälle lautaselle ja sekoita sen rakenne rikki. Sekoita pankojauhot ja mausteet toisella lautasella. Pyörittele fileet munassa ja sitten pankojauhoissa. Levitä fileet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viipaloi kypsät fileet.
Määrä Ainesosa 410 g (1 pkt) kanan sisäfileitä 1 kpl kananmuna 2 dl pankojauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl cayennepippuria 1/2 tl paprikajauhetta - 3
Sekoita jogurtti hoisinkastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 dl maustamatonta jogurttia 3 rkl hoisinkastiketta - 4
Huuhtele salaatti tarvittaessa. Huuhtele ja suikaloi kurkku. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi chili. Pese ja leikkaa lime kahdeksaan lohkoon.
Määrä Ainesosa 80 g salaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti) 1/2 kpl kurkkua 1 kpl punainen chili 1 kpl lime - 5
Kauli taikinapallot tortillaletuiksi (halkaisija noin 15 cm). Paista kuivalla pannulla 1–1,5 min / puoli, kunnes lettujen pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Laita paistetut tortillat keittiöpyyhkeen sisälle muovipussiin, jotta ne pysyvät pehmeinä.
- 6
Levitä tortillan pohjalle hoisin-jogurttikastiketta ja kanaa. Täytä salaatilla, kurkulla, chilillä, sipulilla, korianterilla ja majoneesilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl paahdettua sipulia 1/2 kpl ruukkua korianteria 1 dl chilimajoneesia
Vinkki: Oikaise reseptiä käyttämällä valmiita tortillalettuja.
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1523
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
15,9 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1523
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
15,9 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl vettä, 0.5 tl cayennepippuria, 3 rkl hoisinkastiketta, 1 dl paahdettua sipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























