Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Shepherd`s pie on yksinkertainen, mutta erittäin maukas ja aromaattinen ruoka. Maun salaisuus piilee lihan ja kasvisten kunnollisessa ruskistamisessa, joka antaa ruoalle runsaan aromin.
| 3 rkl | öljyä |
| 400 g | naudan- tai hirvenjauhelihaa |
| 2 kpl | pientä sipulia raastettuna |
| iso porkkana raastettuna | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä raastettuna |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 4 dl | punaviiniä |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 - 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 600 g | perunamuusia |
| 2 kpl | keltuaista |
| 100 g | parmesaanijuustoa raastettuna |
Lämmitä pannu kuumaksi ja pirskottele öljy pannuun. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon raastetut juurekset.
Kuullota, kunnes lihassa ja juureksissa alkaa olla hyvä tumma väri. Lisää joukkoon tomaattipyree. Sekoita ja paahda noin 2 minuuttia.
Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi ja mausteet. Keitä, kunnes seos muuttuu muhennosmaiseksi.
Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset ja puolet parmesaaniraasteesta.
Voitele uunivuoka ja levitä lihamuhennos pohjalle tasaisesti. Nosta päälle perunamuusi ja levitä lastalla tasaiseksi.
Ripottele päälle parmesaaniraaste ja kypsennä sheperd's pie 200°C uunissa noin 20 minuuttia. Anna piiraan levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.


arvosana5/5
60 min
Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Shepherd`s pie on yksinkertainen, mutta erittäin maukas ja aromaattinen ruoka. Maun salaisuus piilee lihan ja kasvisten kunnollisessa ruskistamisessa, joka antaa ruoalle runsaan aromin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | öljyä |
| 400 g | naudan- tai hirvenjauhelihaa |
| 2 kpl | pientä sipulia raastettuna |
| iso porkkana raastettuna | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä raastettuna |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 4 dl | punaviiniä |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 - 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 600 g | perunamuusia |
| 2 kpl | keltuaista |
| 100 g | parmesaanijuustoa raastettuna |
Lämmitä pannu kuumaksi ja pirskottele öljy pannuun. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon raastetut juurekset.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | öljyä |
| 400 g | naudan- tai hirvenjauhelihaa |
| iso porkkana raastettuna | |
| 2 kpl | pientä sipulia raastettuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä raastettuna |
Kuullota, kunnes lihassa ja juureksissa alkaa olla hyvä tumma väri. Lisää joukkoon tomaattipyree. Sekoita ja paahda noin 2 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi ja mausteet. Keitä, kunnes seos muuttuu muhennosmaiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | punaviiniä |
| 2 dl | lihalientä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 - 2 tl | suolaa |
Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset ja puolet parmesaaniraasteesta.
Voitele uunivuoka ja levitä lihamuhennos pohjalle tasaisesti. Nosta päälle perunamuusi ja levitä lastalla tasaiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perunamuusia |
Ripottele päälle parmesaaniraaste ja kypsennä sheperd's pie 200°C uunissa noin 20 minuuttia. Anna piiraan levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | parmesaanijuustoa raastettuna |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
406
Energiaa kcal
1700
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
406
Energiaa kcal
1700
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso porkkana raastettuna, 2 rkl tomaattipyreetä, 4 dl punaviiniä, 600 g perunamuusia, 100 g parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli