Lämmitä pannu kuumaksi ja pirskottele öljy pannuun. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon raastetut juurekset.
Kuullota, kunnes lihassa ja juureksissa alkaa olla hyvä tumma väri. Lisää joukkoon tomaattipyree. Sekoita ja paahda noin 2 minuuttia.
Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi ja mausteet. Keitä, kunnes seos muuttuu muhennosmaiseksi.
Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset ja puolet parmesaaniraasteesta.
Voitele uunivuoka ja levitä lihamuhennos pohjalle tasaisesti. Nosta päälle perunamuusi ja levitä lastalla tasaiseksi.
Ripottele päälle parmesaaniraaste ja kypsennä sheperd's pie 200°C uunissa noin 20 minuuttia. Anna piiraan levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1677
401
33,3 g
9,8 g
3,0 g
0,8 g
0,3 g
22,8 g
2,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso porkkana raastettuna,
2 rkl tomaattipyreetä,
4 dl punaviiniä,
600 g perunamuusia,
100 g parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli