Lämmitä pannu kuumaksi ja pirskottele öljy pannuun. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon raastetut juurekset.
Kuullota, kunnes lihassa ja juureksissa alkaa olla hyvä tumma väri. Lisää joukkoon tomaattipyree. Sekoita ja paahda noin 2 minuuttia.
Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi ja mausteet. Keitä, kunnes seos muuttuu muhennosmaiseksi.
Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset ja puolet parmesaaniraasteesta.
Voitele uunivuoka ja levitä lihamuhennos pohjalle tasaisesti. Nosta päälle perunamuusi ja levitä lastalla tasaiseksi.
Ripottele päälle parmesaaniraaste ja kypsennä sheperd's pie 200°C uunissa noin 20 minuuttia. Anna piiraan levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
401
1677
33,3 g
9,8 g
3,0 g
0,8 g
0,3 g
22,8 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso porkkana raastettuna,
2 rkl tomaattipyreetä,
4 dl punaviiniä,
600 g perunamuusia,
100 g parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli