Sienimureke ja kasvikset

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gpaistijauhelihaa
1 dlkorppujauhoja
2 dlsienien lientä ja vettä
1 kplpieni sipuli
1 rklöljyä
1 kpl(184 g) herkkusieniä
1 rklöljyä tai margariinia
15 kplvihreää oliivia
2 kplkananmunaa
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 dlemmentalraastetta

Kasvislisäke:

2 kpl(à 450 g) pakastettuja isoja keittojuureksia
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
mustapippuria
2 tlmietoa chilijauhetta
1 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Valuta sienet, ota neste talteen ja pilko sienet silpuksi. Pane korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua myös valutetut oliivit. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää sienet. Sekoita mureketaikinan ainekset käsin tai yleiskoneen kulhossa. Muotoile seoksesta pitkänomainen mureke ja nosta se sopivan kokoiseen vuokaan. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Anna keittojuuresten sulaa sen verran, että saat kuutiot erotelluiksi toisistaan. Pane juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Levitä juurekset uunivuokaan. Kypsennä mureketta ja juureksia 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä