Sienimureke ja kasvikset | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sienimureke ja kasvikset

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

800 g
Paistijauhelihaa
1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Sienien lientä ja vettä
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(184 g) herkkusieniä
1 rkl
Öljyä tai margariinia
15 kpl
Vihreää oliivia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 dl
Emmentalraastetta

kasvislisäke:

2 kpl
(à 450 g) pakastettuja isoja keittojuureksia
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 tl
Mietoa chilijauhetta
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta sienet, ota neste talteen ja pilko sienet silpuksi. Pane korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua myös valutetut oliivit. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää sienet. Sekoita mureketaikinan ainekset käsin tai yleiskoneen kulhossa. Muotoile seoksesta pitkänomainen mureke ja nosta se sopivan kokoiseen vuokaan. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Anna keittojuuresten sulaa sen verran, että saat kuutiot erotelluiksi toisistaan. Pane juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Levitä juurekset uunivuokaan. Kypsennä mureketta ja juureksia 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.