Sienimureke ja kasvikset

Nappaa talteen!
| 800 g | paistijauhelihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | sienien lientä ja vettä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (184 g) herkkusieniä |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 15 kpl | vihreää oliivia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 dl | emmentalraastetta |
| Kasvislisäke: | |
|---|---|
| 2 kpl | (à 450 g) pakastettuja isoja keittojuureksia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 2 tl | mietoa chilijauhetta |
| 1 tl | timjamia |
- 1.
Valuta sienet, ota neste talteen ja pilko sienet silpuksi. Pane korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua myös valutetut oliivit. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää sienet. Sekoita mureketaikinan ainekset käsin tai yleiskoneen kulhossa. Muotoile seoksesta pitkänomainen mureke ja nosta se sopivan kokoiseen vuokaan. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Anna keittojuuresten sulaa sen verran, että saat kuutiot erotelluiksi toisistaan. Pane juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Levitä juurekset uunivuokaan. Kypsennä mureketta ja juureksia 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Sienimureke ja kasvikset
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | paistijauhelihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | sienien lientä ja vettä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (184 g) herkkusieniä |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 15 kpl | vihreää oliivia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 dl | emmentalraastetta |
Kasvislisäke: | |
| 2 kpl | (à 450 g) pakastettuja isoja keittojuureksia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 2 tl | mietoa chilijauhetta |
| 1 tl | timjamia |
Valmistus
- 1
Valuta sienet, ota neste talteen ja pilko sienet silpuksi. Pane korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua myös valutetut oliivit. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää sienet. Sekoita mureketaikinan ainekset käsin tai yleiskoneen kulhossa. Muotoile seoksesta pitkänomainen mureke ja nosta se sopivan kokoiseen vuokaan. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Anna keittojuuresten sulaa sen verran, että saat kuutiot erotelluiksi toisistaan. Pane juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Levitä juurekset uunivuokaan. Kypsennä mureketta ja juureksia 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























