Siikatartar-suupalat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raakakypsytä paketillinen siikafileitä sitruunalla ja sekoita ranskankerman kanssa täyteläiseksi kalatartariksi. Tarjoa siikatartar tumman limpun päällä.
| 250 g | (1 pkt) siikafileitä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 prk) ranskakermaa |
| 1 dl | (½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 8 | viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) |
| rypsiöljyä | |
| 35 g | (1 prk, 57/35 g) kapriksia |
- 1.
Poista fileistä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siika, sitruunanmehu, sokeri, suola ja pippuri kulhossa. Anna raakakypsyä jääkaapissa 30 minuuttia.
- 2.
Valuta tartarista tarvittaessa ylimääräinen neste. Sekoita ranskankerma ja ruohosipuli tartariin.
- 3.
Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasilla ympyröitä ja paahda ne öljytilkassa paistinpannulla. Lusikoi tartar leipäpaloille. Koristele leivät valutetuilla kapriksilla.
Raakakypsytä paketillinen siikafileitä sitruunalla ja sekoita ranskankerman kanssa täyteläiseksi kalatartariksi. Tarjoa siikatartar tumman limpun päällä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) siikafileitä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 prk) ranskakermaa |
| 1 dl | (½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna |
Lisäksi | |
| 8 | viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) |
| rypsiöljyä | |
| 35 g | (1 prk, 57/35 g) kapriksia |
Valmistus
- 1
Poista fileistä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siika, sitruunanmehu, sokeri, suola ja pippuri kulhossa. Anna raakakypsyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) siikafileitä 2 rkl sitruunanmehua 1 tl sokeria 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valuta tartarista tarvittaessa ylimääräinen neste. Sekoita ranskankerma ja ruohosipuli tartariin.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskakermaa 1 dl (½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna - 3
Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasilla ympyröitä ja paahda ne öljytilkassa paistinpannulla. Lusikoi tartar leipäpaloille. Koristele leivät valutetuilla kapriksilla.
Määrä Ainesosa 8 viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) rypsiöljyä 35 g (1 prk, 57/35 g) kapriksia
Ravintosisältö
95
Energiaa kcal
397
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
95
Energiaa kcal
397
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu), rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












