Siikatartar-suupalat

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Raakakypsytä paketillinen siikafileitä sitruunalla ja sekoita ranskankerman kanssa täyteläiseksi kalatartariksi. Tarjoa siikatartar tumman limpun päällä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) siikafileitä
2 rklsitruunanmehua
1 tlsokeria
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 prk) ranskakermaa
1 dl(½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

8 viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
rypsiöljyä
35 g(1 prk, 57/35 g) kapriksia

Valmistus

  1. 1

    Poista fileistä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siika, sitruunanmehu, sokeri, suola ja pippuri kulhossa. Anna raakakypsyä jääkaapissa 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) siikafileitä
    2 rklsitruunanmehua
    1 tlsokeria
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Valuta tartarista tarvittaessa ylimääräinen neste. Sekoita ranskankerma ja ruohosipuli tartariin.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskakermaa
    1 dl(½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna
  3. 3

    Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasilla ympyröitä ja paahda ne öljytilkassa paistinpannulla. Lusikoi tartar leipäpaloille. Koristele leivät valutetuilla kapriksilla.

    MääräAinesosa
    8 viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
    rypsiöljyä
    35 g(1 prk, 57/35 g) kapriksia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu), rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä