Silakat mätikastikkeessa

Nappaa talteen!
Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.
| 300 g | silakkafileitä |
| Etikkaliemi | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| Mätikastike | |
| 1/2 - 1 kpl | punasipulia |
| 100 g | kirjolohenmätiä (pakaste) |
| 1 dl | smetanaa |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 3 rkl | ruohosipulisilppua |
| 50 g | kirjolohen mätiä |
- 1.
Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.
- 2.
Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.
- 3.
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.
Silakat mätikastikkeessa
Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | silakkafileitä |
Etikkaliemi | |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
Mätikastike | |
| 1/2 - 1 kpl | punasipulia |
| 100 g | kirjolohenmätiä (pakaste) |
| 1 dl | smetanaa |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 3 rkl | ruohosipulisilppua |
| 50 g | kirjolohen mätiä |
Valmistus
- 1
Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 100 g kirjolohenmätiä (pakaste) - 2
Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 300 g silakkafileitä 1/2 dl väkiviinaetikkaa 2 tl sokeria 2 1/2 dl vettä 1 tl suolaa - 3
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.
Määrä Ainesosa 1/2 - 1 kpl punasipulia 100 g kirjolohenmätiä (pakaste) 1 dl kermaviiliä 1/2 tl mustapippuria 1 dl smetanaa 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 50 g kirjolohen mätiä 3 rkl ruohosipulisilppua
Ravintosisältö
156
Energiaa kcal
653
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
156
Energiaa kcal
653
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, 3 rkl Ruohosipulisilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























