Silakat mätikastikkeessa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Silakat mätikastikkeessa

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.

Ainekset

300 g
Silakkafileitä

etikkaliemi

2 1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa

mätikastike

1/2 - 1 kpl
Punasipulia
100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 dl
Smetanaa
1 dl
Kermaviiliä
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

3 rkl
Ruohosipulisilppua
50 g
Kirjolohen mätiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.

100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
2

Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.

300 g
Silakkafileitä
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Sokeria
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
3

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.

1/2 - 1 kpl
Punasipulia
100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 dl
Kermaviiliä
1/2 tl
Mustapippuria
1 dl
Smetanaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
50 g
Kirjolohen mätiä
3 rkl
Ruohosipulisilppua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

647

155

11,4 g

5,5 g

2,0 g

2,0 g

0,1 g

10,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

3 rkl Ruohosipulisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli