Silakat mätikastikkeessa

Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 gsilakkafileitä

Etikkaliemi

2 1/2 dlvettä
1/2 dlväkiviinaetikkaa
2 tlsokeria
1 tlsuolaa

Mätikastike

1/2 - 1 kplpunasipulia
100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
1 dlsmetanaa
1 dlkermaviiliä
1/2 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

3 rklruohosipulisilppua
50 gkirjolohen mätiä

Valmistus

  1. 1

    Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
  2. 2

    Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    300 gsilakkafileitä
    1/2 dlväkiviinaetikkaa
    2 tlsokeria
    2 1/2 dlvettä
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.

    MääräAinesosa
    1/2 - 1 kplpunasipulia
    100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
    1 dlkermaviiliä
    1/2 tlmustapippuria
    1 dlsmetanaa
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    50 gkirjolohen mätiä
    3 rklruohosipulisilppua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, 3 rkl Ruohosipulisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
2.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä