Silakat mätikastikkeessa - Yhteishyvä

Silakat mätikastikkeessa

???
Annokset
8
Ruokavalio
Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Silakkafileitä

ETIKKALIEMI

2 1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa

MÄTIKASTIKE

1/2 - 1 kpl
Punasipulia
100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 dl
Smetanaa
1 dl
Kermaviiliä
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

LISÄKSI

3 rkl
Ruohosipulisilppua
50 g
Kirjolohen mätiä

Näin teet

1

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.

100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
2

Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.

300 g
Silakkafileitä
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Sokeria
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
3

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.

1/2 - 1 kpl
Punasipulia
100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 dl
Kermaviiliä
1/2 tl
Mustapippuria
1 dl
Smetanaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
50 g
Kirjolohen mätiä
3 rkl
Ruohosipulisilppua
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g16 g
Proteiinia11 g84 g
Rasvaa11 g91 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj647 5175
Energiaa kcal155 1236

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 3 rkl Ruohosipulisilppua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g16 g
Proteiinia11 g84 g
Rasvaa11 g91 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj647 5175
Energiaa kcal155 1236

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 3 rkl Ruohosipulisilppua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.