Silakkakukko

Arvostele resepti
6 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Ruistaikina:

2 1/2 dlvettä
5 dlruisjauhoja
1 tlsuolaa
50 grasvaa

Täyte:

1 kgperattua silakkaa
150 gporsaan kylkeä viipaloituna
2 - 3 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kalat ja lihaviipaleet paloiksi. Ripottele paloille suolaa. Lado kalat ja lihaviipaleet kerroksittain uunivuokaan. Valmista ruiskuori sekoittamalla veteen ruisjauhot, suola ja rasva. Alusta taikina vielä kädellä kimmoisaksi ja kauli reilusti suuremmaksi kuin uunivuoka. Kuoritaikina saa olla melko paksu. Nosta taikina kalojen päälle kanneksi ja "liimaa" kiinni vuoan reunoihin vedellä. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia. Voitele kuori sulatetulla rasvalla ja peitä hetkeksi, jotta kuori pehmenee.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025