Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Silakkakukko

Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

Ruistaikina:

2 1/2 dl
Vettä
5 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Suolaa
50 g
Rasvaa

Täyte:

1 kg
Perattua silakkaa
150 g
Porsaan kylkeä viipaloituna
2 - 3 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kalat ja lihaviipaleet paloiksi. Ripottele paloille suolaa. Lado kalat ja lihaviipaleet kerroksittain uunivuokaan. Valmista ruiskuori sekoittamalla veteen ruisjauhot, suola ja rasva. Alusta taikina vielä kädellä kimmoisaksi ja kauli reilusti suuremmaksi kuin uunivuoka. Kuoritaikina saa olla melko paksu. Nosta taikina kalojen päälle kanneksi ja "liimaa" kiinni vuoan reunoihin vedellä. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia. Voitele kuori sulatetulla rasvalla ja peitä hetkeksi, jotta kuori pehmenee.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.12.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.