Silli-perunalaatikko

Silli-perunalaatikko syntyy helposti kotikeittiöstä löytyvistä aineksista. Tähän ruokaan voit käyttää yli jääneet keitetyt perunat, sillin ja kermatilkan.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeitettyjä perunoita
1 kplsipuli
tilkka öljyä
4 rkltillisilppua
75 gsilliä
2 kplkananmunaa
1 dlkermaa
2 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 - 3 kplmaustepippuria
voinokareita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat. Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lado perunat, sillipalat ja tilli kerroksittain uunivuokaan. Sekoita muniin kerma, maito ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja lisää pinnalle muutamia voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tilkka öljyä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Maustepippuria, Voinokareita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä