Silli-perunalaatikko | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Silli-perunalaatikko

Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Silli-perunalaatikko syntyy helposti kotikeittiöstä löytyvistä aineksista. Tähän ruokaan voit käyttää yli jääneet keitetyt perunat, sillin ja kermatilkan.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Keitettyjä perunoita
1 kpl
Sipuli
Tilkka öljyä
4 rkl
Tillisilppua
75 g
Silliä
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
2 - 3 kpl
Maustepippuria
Voinokareita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi perunat. Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lado perunat, sillipalat ja tilli kerroksittain uunivuokaan. Sekoita muniin kerma, maito ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja lisää pinnalle muutamia voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1631

390

20,7 g

10,0 g

34,7 g

9,7 g

2,0 g

13,7 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tilkka öljyä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Maustepippuria,

Voinokareita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli