Sinihomejuusto-punaherukkasalaatti

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

20 min

Hienostuneessa, mutta helpossa sinihomejuusto-punaherukkasalaatissa yhdistyvät suolainen, aromikas juusto ja rapeat pähkinät, jotka ovat oiva makupari kirpeille herukoille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gsalaattia
50 gbabypinaattia
50 grucolaa
80 gpekaanipähkinöitä
125 gsinihomejuustoa
100 gpunaherukoita

Punaherukkavinegretti

50 gpunaherukoita
3 rklrypsiöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 tlvaahterasiirappia
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele salaatti, pinaatti ja rucola. Levitä ne tarjoiluastialle.

    MääräAinesosa
    100 gsalaattia
    50 gbabypinaattia
    50 grucolaa
  2. 2

    Rouhi pähkinät ja murustele juusto. Levitä herukat, pähkinät ja juusto salaattien päälle.

    MääräAinesosa
    80 gpekaanipähkinöitä
    125 gsinihomejuustoa
    100 gpunaherukoita
  3. 3

    Valmista kastike. Murskaa herukat esimerkiksi haarukalla, jotta niistä irtoaa nestettä. Lisää joukkoon muut kastikkeen aineet. Sekoita.

    MääräAinesosa
    50 gpunaherukoita
    3 rklrypsiöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 tlvaahterasiirappia
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria
  4. 4

    Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.8.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä