Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Food Market Herkku
Yhteistyössä: Food Market Herkku
Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Food Market Herkku
Fork and knife
4 Annosta
Nopeat sinisimpukat ovat pöydässä vieläkin pikaisemmin, kun käytät valmista purjo-fenkolisekoitusta. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Ainekset

1 1/2 kg
Sinisimpukoita
2 kpl
Leek & fennel -kasvissekoitusta
2 rkl
Voita
2 1/2 dl
Valkoviiniä
1 1/2 tl
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 kpl
(3,3 dl) kuohukermaa
1 dl
Hienonnettua lehtipersiljaa

Näin teet

1

Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.

1 1/2 kg
Sinisimpukoita
2

Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.

2 kpl
Leek & fennel -kasvissekoitusta
2 rkl
Voita
3

Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.

1 1/2 kg
Sinisimpukoita
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 1/2 tl
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
4

Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

1 kpl
(3,3 dl) kuohukermaa
1 dl
Hienonnettua lehtipersiljaa

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.10.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1510

361

11,0 g

5,8 g

0,8 g

0,8 g

54,8 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rasiaa Leek & fennel -kasvissekoitusta,

1,5 tl Sormisuolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 pussi (0,5 g) sahramia,

1 dl Hienonnettua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli