Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.
Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.
Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.
Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
361
1510
11,0 g
5,8 g
0,8 g
0,8 g
—
54,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rasiaa Leek & fennel -kasvissekoitusta,
1,5 tl Sormisuolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 pussi (0,5 g) sahramia,
1 dl Hienonnettua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli