Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa - Yhteishyvä

Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa
Nopeat sinisimpukat ovat pöydässä vieläkin pikaisemmin, kun käytät valmista purjo-fenkolisekoitusta. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Sinisimpukoita
2 kpl
Leek & fennel -kasvissekoitusta
2 rkl
Voita
2 1/2 dl
Valkoviiniä
1 1/2 tl
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 kpl
(3,3 dl) kuohukermaa
1 dl
Hienonnettua lehtipersiljaa

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Näin teet

1

Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.

1 1/2 kg
Sinisimpukoita
2

Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.

2 kpl
Leek & fennel -kasvissekoitusta
2 rkl
Voita
3

Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.

1 1/2 kg
Sinisimpukoita
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 1/2 tl
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
4

Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

1 kpl
(3,3 dl) kuohukermaa
1 dl
Hienonnettua lehtipersiljaa
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.10.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia55 g219 g
Rasvaa11 g44 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1510 6040
Energiaa kcal361 1442

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rasiaa Leek & fennel -kasvissekoitusta

  • 1,5 tl Sormisuolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 pussi (0,5 g) sahramia

  • 1 dl Hienonnettua lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia55 g219 g
Rasvaa11 g44 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1510 6040
Energiaa kcal361 1442

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rasiaa Leek & fennel -kasvissekoitusta

  • 1,5 tl Sormisuolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 pussi (0,5 g) sahramia

  • 1 dl Hienonnettua lehtipersiljaa

Resepti
Sanna Kekäläinen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.