Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa
Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa
Yhteistyössä

Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nopeat sinisimpukat ovat pöydässä vieläkin pikaisemmin, kun käytät valmista purjo-fenkolisekoitusta. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgsinisimpukoita
2 kplleek & fennel -kasvissekoitusta
2 rklvoita
2 1/2 dlvalkoviiniä
1 1/2 tlsormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(0,5 g) sahramia
1 kpl(3,3 dl) kuohukermaa
1 dlhienonnettua lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgsinisimpukoita
  2. 2

    Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    2 kplleek & fennel -kasvissekoitusta
    2 rklvoita
  3. 3

    Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgsinisimpukoita
    1 kpl(0,5 g) sahramia
    1 1/2 tlsormisuolaa
    rouhittua mustapippuria
  4. 4

    Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kpl(3,3 dl) kuohukermaa
    1 dlhienonnettua lehtipersiljaa

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rasiaa Leek & fennel -kasvissekoitusta, 1,5 tl Sormisuolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 pussi (0,5 g) sahramia, 1 dl Hienonnettua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä