Sipulikeitto ja croque monsieur
Sipulikeitto ja croque monsieur
Yhteistyössä

Sipulikeitto ja croque monsieur

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 1/5 lliha- tai kasvislientä
2 rklvehnäjauhoa
2 kploksaa timjamia
2 kpllaakerinlehteä
4 rklvoita
n. 1 kg sipuleita

Croque monsieur:

1 kplmaalaisleipä
150 gallerum greve -juustoa
n. 180 g saunapalvia
dijon-sinappia
voita

Valmistus

  1. 1

    Halkaise, kuori ja suikaloi sipulit.

  2. 2

    Kuumenna lihaliemi erillisessä katti­lassa.

  3. 3

    Sulata voi paksupohjaisessa katti­lassa. Lisää sipulit ja timjamin oksat. Anna kuullottua pehmeiksi, älä rus­kista. Lisää vehnäjauhot, sekoita.

  4. 4

    Lisää kuuma lihaliemi sipulien joukkoon, vähän kerrallaan. Sekoita huolellisesti, jotta jauhot eivät paak­kuunnu.

  5. 5

    Lisää laakerinlehdet ja anna hautua kannen alla. Mausta pippurilla ja tarkista suolaisuus.

  6. 6

    Tarjoile Croque monsieur -leipien kanssa.

  7. 7

    Viipaloi leipä ja voitele voita leivän paistopintaan.

  8. 8

    Levitä dijon-sinappia ja täytä kinkulla ja juustolla.

  9. 9

    Paina leipä kokoon ja paista pannulla /voileipägrillissä /uunissa, kunnes juusto on sulanut.

  10. 10

    Halkaise leivät ja tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä