Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sipulikeitto ja croque monsieur

Sipulikeitto ja croque monsieur

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/5 l
liha- tai kasvislientä
2 rkl
vehnäjauhoa
2 kpl
oksaa timjamia
2 kpl
laakerinlehteä
4 rkl
voita
n. 1 kg sipuleita

Croque monsieur:

1 kpl
maalaisleipä
150 g
Allerum greve -juustoa
n. 180 g saunapalvia
dijon-sinappia
voita

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Halkaise, kuori ja suikaloi sipulit.

2

Kuumenna lihaliemi erillisessä katti­lassa.

3

Sulata voi paksupohjaisessa katti­lassa. Lisää sipulit ja timjamin oksat. Anna kuullottua pehmeiksi, älä rus­kista. Lisää vehnäjauhot, sekoita.

4

Lisää kuuma lihaliemi sipulien joukkoon, vähän kerrallaan. Sekoita huolellisesti, jotta jauhot eivät paak­kuunnu.

5

Lisää laakerinlehdet ja anna hautua kannen alla. Mausta pippurilla ja tarkista suolaisuus.

6

Tarjoile Croque monsieur -leipien kanssa.

7

Viipaloi leipä ja voitele voita leivän paistopintaan.

8

Levitä dijon-sinappia ja täytä kinkulla ja juustolla.

9

Paina leipä kokoon ja paista pannulla /voileipägrillissä /uunissa, kunnes juusto on sulanut.

10

Halkaise leivät ja tarjoile heti.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.