Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja vesi. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon margariini, sitruskuoriraasteet ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä. Yhdistä jauhot ja sooda ja sekoita ne taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikina kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta ohuehkoja levyjä pala kerrallaan kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä. Irrota levy pöydästä ja ota muoteilla piparkakkuja. Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–8 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
101
422
2,5 g
0,6 g
17,8 g
8,3 g
0,5 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 dl Vettä,
Sitruunan raastettu kuori,
Appelsiinin raastettu kuori,
1,5 rkl Piparkakkumaustetta,
2 tl Ruokasoodaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli