Sitruksiset piparkakut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruksiset piparkakut

Sitruksiset piparkakut

timer-icon15 min
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Sitruuna ja appelsiini tuovat uutta makua pipareihin. Tarjoa sitruksiset piparit kahvin tai teen kera. Piparit sopivat myös joulun ajan ruokalahjaksi!

Ainekset

1 1/2 dl
Siirappia
2 dl
Sokeria
3/4 dl
Vettä
150 g
Margariinia
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 1/2 rkl
Piparkakkumaustetta
2 tl
Ruokasoodaa
8 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja vesi. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon margariini, sitruskuoriraasteet ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä. Yhdistä jauhot ja sooda ja sekoita ne taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikina kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta ohuehkoja levyjä pala kerrallaan kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä. Irrota levy pöydästä ja ota muoteilla piparkakkuja. Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–8 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

422

101

2,5 g

0,6 g

17,8 g

8,3 g

0,5 g

1,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 dl Vettä,

Sitruunan raastettu kuori,

Appelsiinin raastettu kuori,

1,5 rkl Piparkakkumaustetta,

2 tl Ruokasoodaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli