Sitrussilakkavuoka - Yhteishyvä

Sitrussilakkavuoka

Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Tuoreita tai pakastettuja ja sulatettuja silakkafileitä
Suolaa

MAUSTELIEMI

1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 kpl
Sitruunaa viipaleina
2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Öljyä
1 rkl
Juoksevaa hunajaa tai sokeria
1 tl
Sitruunapippuria

LISÄKSI HALUTESSASI

4 kpl
Puista varrastikkua

Näin teet

1

Ripottele kalafileille suolaa ja kääri fileet rulliksi reunallisen vuoan pohjalle tai pujottele halutessasi tikkuihin. Sekoita keskenään mausteliemen ainekset ja valele silakkarullat marinadilla. Anna kalojen maustua tunnin ajan viileässä, valellen niitä välillä mausteliemellä. Paista vuokaa uunissa 200 asteessa noin ½ tunnin ajan ja tarjoa rullat lämpiminä esimerkiksi porkkana-perunasoseen kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa