Sitruuna-aioli
Sitruuna-aioli
Yhteistyössä

Sitruuna-aioli

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkananmuna (huoneenlämpöinen)
1/2 kplsitruunan mehu
1 tlstockmann delicatess dijon-sinappia
2 1/2 dlrypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
1 kplvalkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Riko kananmuna korkeaan kulhoon (mielellään sellaiseen, joka kuuluu sauvasekoittimeen).

  2. 2

    Lisää sitruunamehu ja sinappi. Lisää varovasti öljy jotta muna pysyy pohjassa.

  3. 3

    Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja sekoita täydellä teholla nostamatta sauvasekoitinta.

  4. 4

    Kuin öljy alkaa emulsioitua voit varovasti nostaa sauvasekoitinta niin että kaikki öljy sekoittuu majoneesiksi.

  5. 5

    Mausta majoneesi suolalla ja raastetulla valkosipulilla. Majoneesi säilyy jääkaapissa 3 päivää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025