Sitruuna-jogurttiserbetti

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Raikas ja sitruunainen serbettijälkiruoka syntyy helposti kermavaahdosta sekä muun muassa sitruunamehusta ja turkkilaisesta jogurtista. Varaa aikaa serbetin pakastamiseen – vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Koristele serbettiannokset vaikkapa marjoilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvispikermaa
3/4 dlsokeria
1 dlsitruunamehua
2 tlraastettua sitruunan kuorta
4 dlturkkilaista jogurttia

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja kermavaahto jogurttiin. Pane seos pakkasen kestävässä kulhossa pakastimeen.

    Vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Annostele serbetti kuppeihin. Koristele esim. marjoilla, keksimuruilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Raastettua sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä