Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-jogurttiserbetti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas ja sitruunainen serbettijälkiruoka syntyy helposti kermavaahdosta sekä muun muassa sitruunamehusta ja turkkilaisesta jogurtista. Varaa aikaa serbetin pakastamiseen – vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Koristele serbettiannokset vaikkapa marjoilla.

Ainekset

2 dl
Vispikermaa
3/4 dl
Sokeria
1 dl
Sitruunamehua
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta
4 dl
Turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja kermavaahto jogurttiin. Pane seos pakkasen kestävässä kulhossa pakastimeen.

Vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Annostele serbetti kuppeihin. Koristele esim. marjoilla, keksimuruilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

355

1485

27,0 g

19,3 g

22,3 g

22,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli