Sitruuna-jogurttiserbetti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-jogurttiserbetti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas ja sitruunainen serbettijälkiruoka syntyy helposti kermavaahdosta sekä muun muassa sitruunamehusta ja turkkilaisesta jogurtista. Varaa aikaa serbetin pakastamiseen – vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Koristele serbettiannokset vaikkapa marjoilla.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Vispikermaa
3/4 dl
Sokeria
1 dl
Sitruunamehua
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta
4 dl
Turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja kermavaahto jogurttiin. Pane seos pakkasen kestävässä kulhossa pakastimeen.

Vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Annostele serbetti kuppeihin. Koristele esim. marjoilla, keksimuruilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1485

355

27,0 g

19,3 g

22,3 g

22,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli