Sitruuna-mansikkakakku

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Leivo perinteinen mansikkakakku uudella twistillä. Herkullinen täytekakku saa aurinkoisen sävyn sitruunasta ja lisää makua vaniljasta. Raikkaan kostutuksen saa sitruunanmakuisella kivennäisvedellä. Unohda kakun reunoilta perinteiset pursotukset ja jätä se paljaaksi ”nakukakuksi”.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 kplvaniljatanko
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

4 dlkermaa
2 rklsokeria
4 kplliivatelehteä
1 kplsitruunan mehu
2 dlsitruunatahnaa (lemon curdia)

Kostutus

1 dlsitruunanmakuista kivennäisvettä

Koristelu

1/2 lmansikoita
sitruunan kuorta raasteena
minttua

Lisäksi

voita
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    voita
  2. 2

    Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen kärjellä vaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplvaniljatanko
    1 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Vaahdota kerma, lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja säästä koristeluun. Purista sitruunan mehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Mittaa sitruunatahna kulhoon. Valuta liivate-mehuseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerman kanssa.

    MääräAinesosa
    4 dlkermaa
    2 rklsokeria
    4 kplliivatelehteä
    1 kplsitruunan mehu
    2 dlsitruunatahnaa (lemon curdia)
  4. 4

    Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä ja levitä sille ⅓ täytteestä. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja levitä puolet jäljellä olevasta täytteestä kakulle. Nosta kansilevy paikoilleen, levitä sille loppu täyte ja koristele.

    MääräAinesosa
    1 dlsitruunanmakuista kivennäisvettä
    1/2 lmansikoita
    minttua
    sitruunan kuorta raasteena

Vinkki: Jos paistat kakun isommassa, esimerkiksi 24-senttisessä vuoassa, jaa se vain kahdeksi kerrokseksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Vaniljatanko, 2 dl Sitruunatahnaa (lemon curdia), Sitruunan kuorta raasteena, Minttua, voita, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä