Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-mansikkakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo perinteinen mansikkakakku uudella twistillä. Herkullinen täytekakku saa aurinkoisen sävyn sitruunasta ja lisää makua vaniljasta. Raikkaan kostutuksen saa sitruunanmakuisella kivennäisvedellä. Unohda kakun reunoilta perinteiset pursotukset ja jätä se paljaaksi ”nakukakuksi”.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

4 dl
Kermaa
2 rkl
Sokeria
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Sitruunatahnaa (lemon curdia)

Kostutus

1 dl
Sitruunanmakuista kivennäisvettä

Koristelu

1/2 l
Mansikoita
Sitruunan kuorta raasteena
Minttua

Lisäksi

voita
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

korppujauhoja
voita
2

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen kärjellä vaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
3

Vaahdota kerma, lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja säästä koristeluun. Purista sitruunan mehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Mittaa sitruunatahna kulhoon. Valuta liivate-mehuseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerman kanssa.

4 dl
Kermaa
2 rkl
Sokeria
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Sitruunatahnaa (lemon curdia)
4

Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä ja levitä sille ⅓ täytteestä. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja levitä puolet jäljellä olevasta täytteestä kakulle. Nosta kansilevy paikoilleen, levitä sille loppu täyte ja koristele.

1 dl
Sitruunanmakuista kivennäisvettä
1/2 l
Mansikoita
Minttua
Sitruunan kuorta raasteena

Vinkki: Jos paistat kakun isommassa, esimerkiksi 24-senttisessä vuoassa, jaa se vain kahdeksi kerrokseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 2.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

250

1048

14,5 g

9,4 g

23,7 g

15,5 g

0,7 g

5,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Vaniljatanko,

2 dl Sitruunatahnaa (lemon curdia),

Sitruunan kuorta raasteena,

Minttua,

voita,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli