Sitruuna-valkosuklaablondiet
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keväinen blondie maistuu sitruunalta ja valkosuklaalta. Tarjoa helppo Amerikan-leivonnainen raikkaiden vadelmien kanssa.
| 150 g | leivontamargariinia tai voita |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | iso sitruuna |
| 100 g | (à 145 g) valkosuklaata |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 45 g | valkosuklaata |
| 125 g | (1 rs) vadelmia (tuoreita) |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- 2.
Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi (noin 1 rkl). Purista 3 rkl sitruunanmehua. Lisää raaste ja mehu rasva-sokerivaahtoon.
- 3.
Hienonna suklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet ja suklaa kulhossa. Lisää jauho-suklaaseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- 4.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 18 x 22 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Blondie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna blondien jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi.
- 5.
Sulata suklaa. Koristele blondie suklaaraidoilla, leikkaa paloiksi ja tarjoa vadelmien kanssa.
Sitruuna-valkosuklaablondiet
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Keväinen blondie maistuu sitruunalta ja valkosuklaalta. Tarjoa helppo Amerikan-leivonnainen raikkaiden vadelmien kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | leivontamargariinia tai voita |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | iso sitruuna |
| 100 g | (à 145 g) valkosuklaata |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
Lisäksi | |
| 45 g | valkosuklaata |
| 125 g | (1 rs) vadelmia (tuoreita) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Määrä Ainesosa 150 g leivontamargariinia tai voita 1 dl sokeria 2 kpl kananmunaa - 2
Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi (noin 1 rkl). Purista 3 rkl sitruunanmehua. Lisää raaste ja mehu rasva-sokerivaahtoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso sitruuna - 3
Hienonna suklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet ja suklaa kulhossa. Lisää jauho-suklaaseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g (à 145 g) valkosuklaata 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 1/2 dl maitoa - 4
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 18 x 22 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Blondie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna blondien jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi.
- 5
Sulata suklaa. Koristele blondie suklaaraidoilla, leikkaa paloiksi ja tarjoa vadelmien kanssa.
Määrä Ainesosa 45 g valkosuklaata 125 g (1 rs) vadelmia (tuoreita)
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1176
Energiaa kj
17,1 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1176
Energiaa kj
17,1 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























