Sitruuna-valkosuklaablondiet

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Keväinen blondie maistuu sitruunalta ja valkosuklaalta. Tarjoa helppo Amerikan-leivonnainen raikkaiden vadelmien kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gleivontamargariinia tai voita
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
1 kpliso sitruuna
100 g(à 145 g) valkosuklaata
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1/2 dlmaitoa

Lisäksi

45 gvalkosuklaata
125 g(1 rs) vadelmia (tuoreita)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

    MääräAinesosa
    150 gleivontamargariinia tai voita
    1 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi (noin 1 rkl). Purista 3 rkl sitruunanmehua. Lisää raaste ja mehu rasva-sokerivaahtoon.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sitruuna
  3. 3

    Hienonna suklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet ja suklaa kulhossa. Lisää jauho-suklaaseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 g(à 145 g) valkosuklaata
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 dlmaitoa
  4. 4

    Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 18 x 22 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Blondie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna blondien jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi.

  5. 5

    Sulata suklaa. Koristele blondie suklaaraidoilla, leikkaa paloiksi ja tarjoa vadelmien kanssa.

    MääräAinesosa
    45 gvalkosuklaata
    125 g(1 rs) vadelmia (tuoreita)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.2.2022
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä