Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-valkosuklaablondiet

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Keväinen blondie maistuu sitruunalta ja valkosuklaalta. Vadelmat kruunaavat mehevän leivonnaisen.

Ainekset

150 g
leivontamargariinia tai voita
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
iso sitruuna
100 g
(à 145 g) valkosuklaata
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
maitoa

Lisäksi

45 g
valkosuklaata
125 g
(1 rs) vadelmia (tuoreita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

150 g
leivontamargariinia tai voita
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2

Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi (noin 1 rkl). Purista 3 rkl sitruunanmehua. Lisää raaste ja mehu rasva-sokerivaahtoon.

1 kpl
iso sitruuna
3

Hienonna suklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet ja suklaa kulhossa. Lisää jauho-suklaaseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

100 g
(à 145 g) valkosuklaata
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
maitoa
4

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 18 x 22 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Blondie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna blondien jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi.

5

Sulata suklaa. Koristele blondie suklaaraidoilla, leikkaa paloiksi ja tarjoa vadelmien kanssa.

45 g
valkosuklaata
125 g
(1 rs) vadelmia (tuoreita)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.2.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1176

17,1 g

7,7 g

25,0 g

14,5 g

1,2 g

6,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli