Sitruunainen kana-spagettisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunainen kana-spagettisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee pastasalaatti vaihteeksi spagetista. Sitruunapestolla mehevöitetty kanasalaatti on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.

Ainekset

250 g
Täysjyväspagettia
300 g
Broilerin fileesuikaleita
1 rkl
Rypsiöljyä
4 rkl
pestoa
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
Paprika
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
8 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia tai 1 dl mustia oliiveja
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 kpl
Ruukku korianteria tai basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä broileri öljyssä paistinpannulla, 6–8 minuuttia.

250 g
Täysjyväspagettia
300 g
Broilerin fileesuikaleita
1 rkl
Rypsiöljyä
2

Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pesto ja broilerisuikaleet. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.

250 g
Täysjyväspagettia
300 g
Broilerin fileesuikaleita
4 rkl
pestoa
3

Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja paprika. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Suikaloi paprika. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Purista sitruunaa viipaleille. Puolita aurinkokuivatut tomaatit tai oliivit. Huuhtele rucola ja kuivaa se talouspaperilla. Hienonna korianteri tai basilika. Sekoita ainekset spagettiin.

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
Paprika
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
8 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia tai 1 dl mustia oliiveja
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 kpl
Ruukku korianteria tai basilikaa
4

Vinkki: Sekoita pesto kuumaan spagettiin, niin spagetti pysyy irtonaisena.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 3.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2045

489

19,5 g

2,5 g

48,8 g

7,5 g

5,8 g

25,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku korianteria tai basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli