Sitruunainen kana-spagettisalaatti

Nappaa talteen!
Tee pastasalaatti vaihteeksi spagetista. Sitruunapestolla mehevöitetty kanasalaatti on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 300 g | broilerin fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | pestoa |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 8 kpl | aurinkokuivattua tomaattia tai 1 dl mustia oliiveja |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria tai basilikaa |
- 1.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä broileri öljyssä paistinpannulla, 6–8 minuuttia.
- 2.
Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pesto ja broilerisuikaleet. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.
- 3.
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja paprika. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Suikaloi paprika. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Purista sitruunaa viipaleille. Puolita aurinkokuivatut tomaatit tai oliivit. Huuhtele rucola ja kuivaa se talouspaperilla. Hienonna korianteri tai basilika. Sekoita ainekset spagettiin.
- 4.
Vinkki: Sekoita pesto kuumaan spagettiin, niin spagetti pysyy irtonaisena.
Sitruunainen kana-spagettisalaatti
Tee pastasalaatti vaihteeksi spagetista. Sitruunapestolla mehevöitetty kanasalaatti on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 300 g | broilerin fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | pestoa |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 8 kpl | aurinkokuivattua tomaattia tai 1 dl mustia oliiveja |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria tai basilikaa |
Valmistus
- 1
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä broileri öljyssä paistinpannulla, 6–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia 300 g broilerin fileesuikaleita 1 rkl rypsiöljyä - 2
Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pesto ja broilerisuikaleet. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia 300 g broilerin fileesuikaleita 4 rkl pestoa - 3
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja paprika. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Suikaloi paprika. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Purista sitruunaa viipaleille. Puolita aurinkokuivatut tomaatit tai oliivit. Huuhtele rucola ja kuivaa se talouspaperilla. Hienonna korianteri tai basilika. Sekoita ainekset spagettiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) kirsikkatomaatteja 1 kpl paprika 1 kpl avokado 1 rkl sitruunamehua 8 kpl aurinkokuivattua tomaattia tai 1 dl mustia oliiveja 1 kpl ruukku rucolaa 1 kpl ruukku korianteria tai basilikaa - 4
Vinkki: Sekoita pesto kuumaan spagettiin, niin spagetti pysyy irtonaisena.
Ravintosisältö
489
Energiaa kcal
2045
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
489
Energiaa kcal
2045
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku korianteria tai basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























