Sitruunainen kana-spagettisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Tee pastasalaatti vaihteeksi spagetista. Sitruunapestolla mehevöitetty kanasalaatti on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 300 g | broilerin fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | sitruunapestoa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 145 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 50 g | rucolaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä broileri öljyssä paistinpannulla, 6–8 minuuttia.
- 2.
Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pesto ja broilerisuikaleet. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.
- 3.
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet ja suikaloi paprika. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Purista sitruunamehua viipaleille. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset spagettiin.
Sitruunainen kana-spagettisalaatti
Tee pastasalaatti vaihteeksi spagetista. Sitruunapestolla mehevöitetty kanasalaatti on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 300 g | broilerin fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | sitruunapestoa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 145 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 50 g | rucolaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus
- 1
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä broileri öljyssä paistinpannulla, 6–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia 300 g broilerin fileesuikaleita 1 rkl rypsiöljyä - 2
Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pesto ja broilerisuikaleet. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia 300 g broilerin fileesuikaleita 4 rkl sitruunapestoa - 3
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet ja suikaloi paprika. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Purista sitruunamehua viipaleille. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset spagettiin.
Määrä Ainesosa 250 g kirsikkatomaatteja 1 kpl paprika 1 kpl avokado 1 rkl sitruunamehua 145 g aurinkokuivattuja tomaatteja 1 kpl ruukku basilikaa 50 g rucolaa
Sekoita pesto kuumaan spagettiin, niin spagetti pysyy irtonaisena.
Ravintosisältö
546
Energiaa kcal
2287
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
546
Energiaa kcal
2287
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























