Sitruunaiset porsaankyljykset

Sitruuna tuo uutta makua ja raikkautta porsaanlihaan. Tarjoa sitruunaiset porsaankyljykset perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaankyljyksiä
1 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlpippuria
2 kplmunaa
2 rklsitruunamehua
2 dlkorppujauhoja
1 kplsitruunan raastettu kuori
1/2 dlpersiljasilppua

Paistamiseen

voi-öljyseosta

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vehnäjauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Mausta korppujauhot sitruunankuoriraasteella ja persiljasilpulla. Riko munat syvälle lautaselle, sekoita joukkoon sitruunamehu. Kääntele porsaankyljykset ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannulla lusikallinen voita ja öljyä. Paista kyljykset kauniin ruskeiksi kohtalaisella lämmöllä. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa kyljykset perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Pippuria, Sitruunan raastettu kuori, 0,5 dl Persiljasilppua, Voi-öljyseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä