Sitruunamousse ja granaattiomenaa

Nappaa talteen!
Mascarponesta ja ranskankermasta syntyy suussa sulava sitruunainen mousse. Mausta ja koristele sitruunavaahto granaattiomenalla.
| 1 kpl | (250 g) mascarponejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | sitruunan raastettua kuorta |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomena |
- 1.
Vaahdota kulhossa mascarpone, ranskankerma, sokeri, sitruunan kuori ja -mehu. Lusikoi tai pursota seos tarjoilumaljoihin. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suuren kulhon päällä, jotta neste ja siemenet valuvat kulhoon. Koristele annokset siemenillä ja mehulla.
Sitruunamousse ja granaattiomenaa
Mascarponesta ja ranskankermasta syntyy suussa sulava sitruunainen mousse. Mausta ja koristele sitruunavaahto granaattiomenalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) mascarponejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | sitruunan raastettua kuorta |
| 3 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
Valmistus
- 1
Vaahdota kulhossa mascarpone, ranskankerma, sokeri, sitruunan kuori ja -mehu. Lusikoi tai pursota seos tarjoilumaljoihin. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suuren kulhon päällä, jotta neste ja siemenet valuvat kulhoon. Koristele annokset siemenillä ja mehulla.
Ravintosisältö
192
Energiaa kcal
805
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
192
Energiaa kcal
805
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettua kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























