Kauli sulatettu taikina hieman ohuemmaksi. Nosta halkaisijaltaan 23 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan siten, että taikina nousee n. 3 cm korkeudelle reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Laita pohjalle pala leivinpaperia ja nosta päälle painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Laita vuoka pakastimeen n. 20 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Tee täyte. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon sitruunamehu, maissitärkkelys ja kerma.
Ota vuoka uunista. Poista leivinpaperi painoineen. Kaada täyte siivilän läpi pohjalle.
Nosta vuoka uuniin ja jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt, n. 45 minuuttia. Jos täyte tummuu liikaa, peitä foliolla.
Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile suklaamunien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
96
402
7,4 g
2,1 g
2,4 g
1,4 g
—
4,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1pkt) pakastemurotaikinaa,
4 dl tomusokeria,
2 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli