Yhteistyössä: Food Market Herkku

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pieni pala aurinkoa. Inspiroidu sitruunasta ja leivo sesongin ihanin sitruunapiirakka.
| 400 g | (1pkt) pakastemurotaikinaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | vastapuristettua sitruunamehua (3-4 sitruunaa) |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
Kauli sulatettu taikina hieman ohuemmaksi. Nosta halkaisijaltaan 23 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan siten, että taikina nousee n. 3 cm korkeudelle reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Laita pohjalle pala leivinpaperia ja nosta päälle painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Laita vuoka pakastimeen n. 20 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Tee täyte. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon sitruunamehu, maissitärkkelys ja kerma.
Ota vuoka uunista. Poista leivinpaperi painoineen. Kaada täyte siivilän läpi pohjalle.
Nosta vuoka uuniin ja jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt, n. 45 minuuttia. Jos täyte tummuu liikaa, peitä foliolla.


arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Yhteistyössä: Food Market Herkku

Pieni pala aurinkoa. Inspiroidu sitruunasta ja leivo sesongin ihanin sitruunapiirakka.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1pkt) pakastemurotaikinaa |
Täyte | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | vastapuristettua sitruunamehua (3-4 sitruunaa) |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
Kauli sulatettu taikina hieman ohuemmaksi. Nosta halkaisijaltaan 23 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan siten, että taikina nousee n. 3 cm korkeudelle reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Laita pohjalle pala leivinpaperia ja nosta päälle painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Laita vuoka pakastimeen n. 20 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1pkt) pakastemurotaikinaa |
Tee täyte. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon sitruunamehu, maissitärkkelys ja kerma.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 3 dl | vastapuristettua sitruunamehua (3-4 sitruunaa) |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 dl | tomusokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
Ota vuoka uunista. Poista leivinpaperi painoineen. Kaada täyte siivilän läpi pohjalle.
Nosta vuoka uuniin ja jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt, n. 45 minuuttia. Jos täyte tummuu liikaa, peitä foliolla.
Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile suklaamunien kanssa.
96
Energiaa kcal
402
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,4 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
—
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
96
Energiaa kcal
402
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,4 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
—
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1pkt) pakastemurotaikinaa, 4 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli