Inspiroidu sitruunasta ja leivo sesonkin herkullisin piirakka.
Inspiroidu sitruunasta ja leivo sesonkin herkullisin piirakka.
Yhteistyössä

Sitruunapiiras

arvosana4/5

(1)arvio
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Pieni pala aurinkoa. Inspiroidu sitruunasta ja leivo sesongin ihanin sitruunapiirakka.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1pkt) pakastemurotaikinaa

Täyte

4 kplkananmunaa
4 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
3 dlvastapuristettua sitruunamehua (3-4 sitruunaa)
1 rklmaissitärkkelystä
1 1/2 dlkuohukermaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kauli sulatettu taikina hieman ohuemmaksi. Nosta halkaisijaltaan 23 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan siten, että taikina nousee n. 3 cm korkeudelle reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Laita pohjalle pala leivinpaperia ja nosta päälle painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Laita vuoka pakastimeen n. 20 minuutiksi.

    Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1pkt) pakastemurotaikinaa
  2. 2

    Tee täyte. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon sitruunamehu, maissitärkkelys ja kerma.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlkuohukermaa
    1 rklmaissitärkkelystä
    3 dlvastapuristettua sitruunamehua (3-4 sitruunaa)
    2 tlvaniljasokeria
    4 dltomusokeria
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Ota vuoka uunista. Poista leivinpaperi painoineen. Kaada täyte siivilän läpi pohjalle.

    Nosta vuoka uuniin ja jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt, n. 45 minuuttia. Jos täyte tummuu liikaa, peitä foliolla.

Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile suklaamunien kanssa.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1pkt) pakastemurotaikinaa, 4 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä