Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli se jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Notkista tuorejuusto ja mausta sitruunankuorella ja sokerilla. Levitä seos taikinalevylle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa.
Vuoraa leivinpaperilla kapea uunivuoka (n. 16 x 37 cm). Täytä vuoka asettamalla aina kaksi pullaa vierekkäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1100
263
7,3 g
2,6 g
41,6 g
13,9 g
1,5 g
6,6 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kardemummaa,
Suolaa,
Sitruunan raastettu kuori,
Raesokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli