Sitruunapitko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunapitko

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia

täyte

1 kpl
Maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3/4 dl
Sokeria

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

pinnalle

Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli se jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Notkista tuorejuusto ja mausta sitruunankuorella ja sokerilla. Levitä seos taikinalevylle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa.

Vuoraa leivinpaperilla kapea uunivuoka (n. 16 x 37 cm). Täytä vuoka asettamalla aina kaksi pullaa vierekkäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1100

263

7,3 g

2,6 g

41,6 g

13,9 g

1,5 g

6,6 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa,

Suolaa,

Sitruunan raastettu kuori,

Raesokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli