Sitruunapitko - Yhteishyvä

Sitruunapitko

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia

TÄYTE

1 kpl
Maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3/4 dl
Sokeria

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

PINNALLE

Raesokeria

Näin teet

1

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli se jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Notkista tuorejuusto ja mausta sitruunankuorella ja sokerilla. Levitä seos taikinalevylle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa.

Vuoraa leivinpaperilla kapea uunivuoka (n. 16 x 37 cm). Täytä vuoka asettamalla aina kaksi pullaa vierekkäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g499 g
Proteiinia7 g79 g
Rasvaa7 g87 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1100 13196
Energiaa kcal263 3154

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kardemummaa

  • Suolaa

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Raesokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja42 g499 g
Proteiinia7 g79 g
Rasvaa7 g87 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1100 13196
Energiaa kcal263 3154

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kardemummaa

  • Suolaa

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Raesokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.