Sitruunapitko

arvosana4/5

(1)arvio
12 Palaa

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 tlkardemummaa
suolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai margariinia

Täyte

1 kplmaustamatonta tuorejuustoa (200 g)
1 kplsitruunan raastettu kuori
3/4 dlsokeria

Voiteluun

1 kplkananmuna

Pinnalle

raesokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Kauli se jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Notkista tuorejuusto ja mausta sitruunankuorella ja sokerilla. Levitä seos taikinalevylle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa.

    Vuoraa leivinpaperilla kapea uunivuoka (n. 16 x 37 cm). Täytä vuoka asettamalla aina kaksi pullaa vierekkäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, Suolaa, Sitruunan raastettu kuori, Raesokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025