Sitruunapuustit - Yhteishyvä

Sitruunapuustit

???
Kappaleita
16
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Vettä
25 g
Tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl
Hiivaleipäjauhoja
4 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

TÄYTE:

75 g
Margariinia
1 tl
Sitruunamehua
1 kpl
Raastettu sitruunan kuori
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria

VOITELUUN:

Vettä

Näin teet

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa