Sitruunapuustit

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
25 gtuorehiivaa
1 tlsuolaa
2 kplsitruunan raastettu kuori
2 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
2 rklöljyä

Täyte:

75 gmargariinia
1 tlsitruunamehua
1 kplraastettu sitruunan kuori
1/4 tlsuolaa
1/4 tljauhettua valkopippuria

Voiteluun:

vettä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä