Sitruunapuustit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunapuustit

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

2 1/2 dl
Vettä
25 g
Tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl
Hiivaleipäjauhoja
4 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

täyte:

75 g
Margariinia
1 tl
Sitruunamehua
1 kpl
Raastettu sitruunan kuori
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua valkopippuria

voiteluun:

Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.