Sitruunapuustit

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 2 1/2 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 4 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
| Täyte: | |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 kpl | raastettu sitruunan kuori |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| Voiteluun: | |
| vettä | |
- 1.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.
Sitruunapuustit
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 2 1/2 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 4 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
Täyte: | |
| 75 g | margariinia |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 kpl | raastettu sitruunan kuori |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
Voiteluun: | |
| vettä | |
Valmistus
- 1
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












