Sitruunarahkapitko - Yhteishyvä

Sitruunarahkapitko

???
Kappaleita
2
Raikas sitruunarahkapitko on helppo ja edullinen valmistaa. Nauti tuoreena kahvin tai teen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kardemummaa
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia
1 kpl
(250 g) sitruunarahkaa

PINNALLE

1 kpl
Kananmuna voiteluun
1/2 dl
Raesokeria

Näin teet

1

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja pehmeä margariini taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi noin 25 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi.Nosta ensin yksi levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä levyn keskelle noin 8 cm:n leveydelle rahkaa. Leikkaa taikinapyörällä reunat noin 2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet rahkatäytteen päälle vierekkäin niin, että täytettä jää keskelle näkyviin. Tee samoin toinen pitko. Anna pitkojen kohota 20 minuuttia. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 200-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa