Sitruunarahkapitko

Nappaa talteen!
Raikas sitruunarahkapitko on helppo ja edullinen valmistaa. Nauti tuoreena kahvin tai teen kanssa.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| 1/2 dl | raesokeria |
- 1.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja pehmeä margariini taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi noin 25 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi.Nosta ensin yksi levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä levyn keskelle noin 8 cm:n leveydelle rahkaa. Leikkaa taikinapyörällä reunat noin 2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet rahkatäytteen päälle vierekkäin niin, että täytettä jää keskelle näkyviin. Tee samoin toinen pitko. Anna pitkojen kohota 20 minuuttia. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 200-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
Sitruunarahkapitko
Raikas sitruunarahkapitko on helppo ja edullinen valmistaa. Nauti tuoreena kahvin tai teen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
Pinnalle | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| 1/2 dl | raesokeria |
Valmistus
- 1
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja pehmeä margariini taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi noin 25 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi.Nosta ensin yksi levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä levyn keskelle noin 8 cm:n leveydelle rahkaa. Leikkaa taikinapyörällä reunat noin 2,5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet rahkatäytteen päälle vierekkäin niin, että täytettä jää keskelle näkyviin. Tee samoin toinen pitko. Anna pitkojen kohota 20 minuuttia. Voitele taikinareunat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 200-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












