Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Skonssikolmiot

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

50 g
Voita
1 kpl
Appelsiinin kuori
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Sokeria
2 dl
Maitoa

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

kuorrutus

1 dl
Tomusokeria
2 rkl
Sitruunamehua

lisäksi tarjolle

Kypsytettyä cheddarjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
Vadelmahilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuutioi kylmä voi. Pese appelsiini ja raasta kuori. Yhdistä jauhot, suola, leivinjauhe, sokeri ja appelsiininkuoriraaste, nypi voi joukkoon. Lisää maito ja sekoita taikinaksi nopeasti.

Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päällä noin 2–3 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi, leikkaa 6 tai 8 osaan. Voitele pinta vatkatulla munalla. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu. Levitä seos jäähtyneen skonssin päälle. Anna hetki jähmettyä. Tarjoa lisukkeina juustoa ja hilloa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Roope Permanto
Julkaistu: 27.1.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

223

934

6,6 g

3,8 g

34,3 g

10,6 g

1,1 g

5,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Appelsiinin kuori,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Leivinjauhetta,

Kypsytettyä cheddarjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa,

Vadelmahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli