Kuutioi kylmä voi. Pese appelsiini ja raasta kuori. Yhdistä jauhot, suola, leivinjauhe, sokeri ja appelsiininkuoriraaste, nypi voi joukkoon. Lisää maito ja sekoita taikinaksi nopeasti.
Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päällä noin 2–3 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi, leikkaa 6 tai 8 osaan. Voitele pinta vatkatulla munalla. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee kuorrutus. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu. Levitä seos jäähtyneen skonssin päälle. Anna hetki jähmettyä. Tarjoa lisukkeina juustoa ja hilloa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
223
934
6,6 g
3,8 g
34,3 g
10,6 g
1,1 g
5,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Appelsiinin kuori,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Leivinjauhetta,
Kypsytettyä cheddarjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa,
Vadelmahilloa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli