Söpöt joulutortut

arvosana4/5

(5)arviota
12 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Uudenlaiset joulutortut leivotaan sydämenmuotoisiksi. Valitse joulutorttuihin mieleisesi marmeladi.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) lehtitaikinaa
115 g(½ prk, à 230 g) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu)

Lisäksi

24 cocktailtikkua
(tomusokeria)

Valmistus

  1. 1

    Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) lehtitaikinaa
  2. 2

    Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä marmeladia puolelle levystä. Taita ilman marmeladia oleva puoli marmeladin päälle. Halkaise levy keskeltä ylhäältä alas kahteen osaan.

    MääräAinesosa
    115 g(½ prk, à 230 g) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu)
  3. 3

    Leikkaa levyistä pitkittäin noin 1,5 sentin paksuisia ja noin 15 sentin pituisia suikaleita. Taita suikaleet sydämen muotoon yhdistämällä päät keskelle. Paina sydän kahdella cocktailtikulla kiinni sivuilta kohti keskustaa, jotta se pysyy muodossaan.

    MääräAinesosa
    24 cocktailtikkua
  4. 4

    Paista leivinpaperilla pellillä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Poista tikut. Halutessasi koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    (tomusokeria)

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.10.2025
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä