Söpöt joulutortut
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uudenlaiset joulutortut leivotaan sydämenmuotoisiksi. Valitse joulutorttuihin mieleisesi marmeladi.
| 600 g | (1 pkt) lehtitaikinaa |
| 115 g | (½ prk, à 230 g) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 24 cocktailtikkua | |
| (tomusokeria) | |
- 1.
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä marmeladia puolelle levystä. Taita ilman marmeladia oleva puoli marmeladin päälle. Halkaise levy keskeltä ylhäältä alas kahteen osaan.
- 3.
Leikkaa levyistä pitkittäin noin 1,5 sentin paksuisia ja noin 15 sentin pituisia suikaleita. Taita suikaleet sydämen muotoon yhdistämällä päät keskelle. Paina sydän kahdella cocktailtikulla kiinni sivuilta kohti keskustaa, jotta se pysyy muodossaan.
- 4.
Paista leivinpaperilla pellillä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Poista tikut. Halutessasi koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla.
Söpöt joulutortut
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Uudenlaiset joulutortut leivotaan sydämenmuotoisiksi. Valitse joulutorttuihin mieleisesi marmeladi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) lehtitaikinaa |
| 115 g | (½ prk, à 230 g) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu) |
Lisäksi | |
| 24 cocktailtikkua | |
| (tomusokeria) | |
Valmistus
- 1
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) lehtitaikinaa - 2
Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä marmeladia puolelle levystä. Taita ilman marmeladia oleva puoli marmeladin päälle. Halkaise levy keskeltä ylhäältä alas kahteen osaan.
Määrä Ainesosa 115 g (½ prk, à 230 g) paistonkestävää marmeladia (esim. luumu) - 3
Leikkaa levyistä pitkittäin noin 1,5 sentin paksuisia ja noin 15 sentin pituisia suikaleita. Taita suikaleet sydämen muotoon yhdistämällä päät keskelle. Paina sydän kahdella cocktailtikulla kiinni sivuilta kohti keskustaa, jotta se pysyy muodossaan.
Määrä Ainesosa 24 cocktailtikkua - 4
Paista leivinpaperilla pellillä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Poista tikut. Halutessasi koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla.
Määrä Ainesosa (tomusokeria)
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.






























