Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna persilja. Sekoita ne ja mausteet lihapullataikinaan. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Lisää kastikkeeseen lihapullat.
Hauduta noin 15–20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä. Käännä pyöryköitä välillä. Lisää vettä tarvittaessa.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kastike spagetin kanssa ja viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
663
2773
13,8 g
2,0 g
93,5 g
6,3 g
6,8 g
35,3 g
5,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna,
1 dl Persiljaa hienonnettuna,
1 dl vettä,
2 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli