Spagettia ja broilerilihapullia | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Spagettia ja broilerilihapullat

Spagettia ja broilerilihapullia

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Broilerilihapullat hautuvat tomaattikastikkeessa meheviksi. Puolessa tunnissa valmis lihapullaspagetti maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin.

Ainekset

broilerilihapullat

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
400 g
(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

kastike

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

lisäksi

500 g
spagettia
2 l
vettä
2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna persilja. Sekoita ne ja mausteet lihapullataikinaan. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia.

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
400 g
(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
2

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Lisää kastikkeeseen lihapullat.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Timjamia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Hauduta noin 15–20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä. Käännä pyöryköitä välillä. Lisää vettä tarvittaessa.

4

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kastike spagetin kanssa ja viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.

500 g
spagettia
2 l
vettä
2 tl
suolaa
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2773

663

13,8 g

2,0 g

93,5 g

6,3 g

6,8 g

35,3 g

5,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna,

1 dl Persiljaa hienonnettuna,

1 dl vettä,

2 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli