Spagettia ja broilerilihapullia
30 min

Nappaa talteen!
Broilerilihapullat hautuvat tomaattikastikkeessa meheviksi. Puolessa tunnissa valmis lihapullaspagetti maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin.
| Broilerilihapullat | |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 400 g | (1 pkt) broilerinjauhelihaa |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
| 1 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 500 g | spagettia |
| 2 l | vettä |
| 2 tl | suolaa |
- 1.
Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna persilja. Sekoita ne ja mausteet lihapullataikinaan. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia.
- 2.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Lisää kastikkeeseen lihapullat.
- 3.
Hauduta noin 15–20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä. Käännä pyöryköitä välillä. Lisää vettä tarvittaessa.
- 4.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kastike spagetin kanssa ja viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.
Broilerilihapullat hautuvat tomaattikastikkeessa meheviksi. Puolessa tunnissa valmis lihapullaspagetti maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Broilerilihapullat | |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 400 g | (1 pkt) broilerinjauhelihaa |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
| 1 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Kastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 500 g | spagettia |
| 2 l | vettä |
| 2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna persilja. Sekoita ne ja mausteet lihapullataikinaan. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1/2 dl korppujauhoja 1 kpl kananmuna 400 g (1 pkt) broilerinjauhelihaa 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna 1 dl persiljaa hienonnettuna 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 2
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Lisää kastikkeeseen lihapullat.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1 dl vettä 1/2 tl suolaa 1 tl oreganoa 1/2 tl timjamia 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 3
Hauduta noin 15–20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä. Käännä pyöryköitä välillä. Lisää vettä tarvittaessa.
- 4
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kastike spagetin kanssa ja viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.
Määrä Ainesosa 500 g spagettia 2 l vettä 2 tl suolaa
Ravintosisältö
665
Energiaa kcal
2784
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
94,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
665
Energiaa kcal
2784
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
94,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna, 1 dl Persiljaa hienonnettuna, 2 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























