Sticky buns eli tahmapullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kardemummaista suolakinuskia ja reilun kanelista mehevää täytettä, keikautettua tahmapullavuokaa ei voi vastustaa!
| 2 1/2 dl | maito |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | leivontamargariinia tai voita |
| Kanelitäyte | |
|---|---|
| 75 g | leivontamargariinia tai voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| Kardemummakinuski | |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää taikinaan sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- 2.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
- 3.
Sekoita kinuski ja mausteet.
- 4.
Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kinuski vuoan pohjalle. Aseta palat kinuskin päälle tasaisin välein leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
- 5.
Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Kumoa vuokapulla varovasti tarjoiluastialle.
Sticky buns eli tahmapullat
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Kardemummaista suolakinuskia ja reilun kanelista mehevää täytettä, keikautettua tahmapullavuokaa ei voi vastustaa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maito |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | leivontamargariinia tai voita |
Kanelitäyte | |
| 75 g | leivontamargariinia tai voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | kanelia |
Kardemummakinuski | |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää taikinaan sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl maito 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 rkl kardemummaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g leivontamargariinia tai voita - 2
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
Määrä Ainesosa 75 g leivontamargariinia tai voita 1 dl fariinisokeria 2 rkl kanelia - 3
Sekoita kinuski ja mausteet.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta 1 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa - 4
Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kinuski vuoan pohjalle. Aseta palat kinuskin päälle tasaisin välein leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
- 5
Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Kumoa vuokapulla varovasti tarjoiluastialle.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1285
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1285
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























