Suklaa-mascarponekakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaa-mascarponekakku

Suklaa-mascarponekakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mehevässä kakussa on suklaata, mascarponejuustoa ja maitokahvia tai kaakaota maun mukaan. Halutessasi voit tehdä sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Ainekset

125 g
Voita
100 g
Taloussuklaata
1 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmuna
2 1/2 kpl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Kaakojauhetta
1 dl
Kermaa

kostutus

1 1/2 dl
Maitokahvia tai kaakaota

täyte

125 g
Mascarponejuustoa
1 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

kuorrutus

125 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Tomusokeria
100 g
Taloussuklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Peitä irtopohjavuoan pohja (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat. Sulata voi, paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt suklaaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kakku vuoasta. Paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi. Kostuta jäähtyneet pohjat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone. Levitä tai pursota seos kakkupohjalle, pane päälle toinen pohja. Sulata kuorrutusta varten suklaa. Sekoita suklaa tomusokerilla makeutettuun mascarponeen. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Vinkki: Tee kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 27.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1656

396

27,9 g

17,0 g

29,1 g

26,1 g

1,4 g

6,6 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli