Suklaa-mascarponekakku

Nappaa talteen!
Mehevässä kakussa on suklaata, mascarponejuustoa ja maitokahvia tai kaakaota maun mukaan. Halutessasi voit tehdä sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.
| 125 g | voita |
| 100 g | taloussuklaata |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmuna |
| 2 1/2 kpl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | kaakojauhetta |
| 1 dl | kermaa |
| Kostutus | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | maitokahvia tai kaakaota |
| Täyte | |
| 125 g | mascarponejuustoa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Kuorrutus | |
| 125 g | mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 100 g | taloussuklaata |
- 1.
Peitä irtopohjavuoan pohja (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat. Sulata voi, paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt suklaaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kakku vuoasta. Paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi. Kostuta jäähtyneet pohjat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone. Levitä tai pursota seos kakkupohjalle, pane päälle toinen pohja. Sulata kuorrutusta varten suklaa. Sekoita suklaa tomusokerilla makeutettuun mascarponeen. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Vinkki: Tee kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.
Suklaa-mascarponekakku
Mehevässä kakussa on suklaata, mascarponejuustoa ja maitokahvia tai kaakaota maun mukaan. Halutessasi voit tehdä sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | voita |
| 100 g | taloussuklaata |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmuna |
| 2 1/2 kpl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | kaakojauhetta |
| 1 dl | kermaa |
Kostutus | |
| 1 1/2 dl | maitokahvia tai kaakaota |
Täyte | |
| 125 g | mascarponejuustoa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Kuorrutus | |
| 125 g | mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 100 g | taloussuklaata |
Valmistus
- 1
Peitä irtopohjavuoan pohja (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat. Sulata voi, paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt suklaaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kakku vuoasta. Paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi. Kostuta jäähtyneet pohjat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone. Levitä tai pursota seos kakkupohjalle, pane päälle toinen pohja. Sulata kuorrutusta varten suklaa. Sekoita suklaa tomusokerilla makeutettuun mascarponeen. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Vinkki: Tee kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.
Ravintosisältö
396
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
27,9 g
Rasvaa
17,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,1 g
Hiilihydraatteja
26,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
396
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
27,9 g
Rasvaa
17,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,1 g
Hiilihydraatteja
26,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























