Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-mascarponekakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mehevässä kakussa on suklaata, mascarponejuustoa ja maitokahvia tai kaakaota maun mukaan. Halutessasi voit tehdä sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Ainekset

125 g
Voita
100 g
Taloussuklaata
1 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmuna
2 1/2 kpl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Kaakojauhetta
1 dl
Kermaa

Kostutus

1 1/2 dl
Maitokahvia tai kaakaota

Täyte

125 g
Mascarponejuustoa
1 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Kuorrutus

125 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Tomusokeria
100 g
Taloussuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Peitä irtopohjavuoan pohja (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat. Sulata voi, paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt suklaaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kakku vuoasta. Paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi. Kostuta jäähtyneet pohjat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone. Levitä tai pursota seos kakkupohjalle, pane päälle toinen pohja. Sulata kuorrutusta varten suklaa. Sekoita suklaa tomusokerilla makeutettuun mascarponeen. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Vinkki: Tee kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1656

27,9 g

17,0 g

29,1 g

26,1 g

1,4 g

6,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli