Suklaa-mascarponekakku

Mehevässä kakussa on suklaata, mascarponejuustoa ja maitokahvia tai kaakaota maun mukaan. Halutessasi voit tehdä sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Ainekset

MääräAinesosa
125 gvoita
100 gtaloussuklaata
1 1/2 dlsokeria
3 kplkananmuna
2 1/2 kplvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 dlkaakojauhetta
1 dlkermaa

Kostutus

1 1/2 dlmaitokahvia tai kaakaota

Täyte

125 gmascarponejuustoa
1 dlkuohukermaa
2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

125 gmascarponejuustoa
1/2 dltomusokeria
100 gtaloussuklaata

Valmistus

  1. 1

    Peitä irtopohjavuoan pohja (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat. Sulata voi, paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt suklaaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kakku vuoasta. Paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi. Kostuta jäähtyneet pohjat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone. Levitä tai pursota seos kakkupohjalle, pane päälle toinen pohja. Sulata kuorrutusta varten suklaa. Sekoita suklaa tomusokerilla makeutettuun mascarponeen. Levitä kuorrutus kakun päälle.

    Vinkki: Tee kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä