Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaafondant

Suklaafondant

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

150 g
voita
150 g
tummaa suklaata
3 kpl
kananmunaa
3 kpl
munankeltuaista
150 g
vaaleaa muscovadosokeria
120 g
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
12 kpl
toffee-suklaakonvehteja
kaakaojauhetta ja voita vuokien voitelemiseen

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Voitele 6 pientä (1,5 dl) vanukasvuokaa ja jauhota ne kaakaojauheella.

2

Sulata voi ja suklaa varovasti, joko mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kananmunat, keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi.

3

Sekoita sula suklaamassa tasaiseksi ja lisää munavaahto siihen varovasti käännellen. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe vuorotellen sekaan.

4

Jaa taikina vuokiin, jätä kolmasosa korkeudesta kohoamisvaraa. Tässä vaiheessa vuoat voi peittää kelmulla ja jäähdyttää odottamaan paistoa.

5

Ota vuoat huoneenlämpöön n. 30 min. ennen paistamista tai pidennä kylmien leivonnaisten paistoaikaa muutamalla minuutilla. Paina jokaisen vuoan sisälle 2 suklaakonvehtia niin, että taikina peittää makeiset.

6

Kypsennä 10–12 min. 175° C uunissa. Anna leivosten jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne lautasille. Siivilöi vielä kaakaojauhetta koristeeksi ja tarjoile haaleina esim. vaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.