Suklaafondant
Suklaafondant
Yhteistyössä

Suklaafondant

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 gvoita
150 gtummaa suklaata
3 kplkananmunaa
3 kplmunankeltuaista
150 gvaaleaa muscovadosokeria
120 gvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
12 kpltoffee-suklaakonvehteja
kaakaojauhetta ja voita vuokien voitelemiseen

Valmistus

  1. 1

    Voitele 6 pientä (1,5 dl) vanukasvuokaa ja jauhota ne kaakaojauheella.

  2. 2

    Sulata voi ja suklaa varovasti, joko mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kananmunat, keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi.

  3. 3

    Sekoita sula suklaamassa tasaiseksi ja lisää munavaahto siihen varovasti käännellen. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe vuorotellen sekaan.

  4. 4

    Jaa taikina vuokiin, jätä kolmasosa korkeudesta kohoamisvaraa. Tässä vaiheessa vuoat voi peittää kelmulla ja jäähdyttää odottamaan paistoa.

  5. 5

    Ota vuoat huoneenlämpöön n. 30 min. ennen paistamista tai pidennä kylmien leivonnaisten paistoaikaa muutamalla minuutilla. Paina jokaisen vuoan sisälle 2 suklaakonvehtia niin, että taikina peittää makeiset.

  6. 6

    Kypsennä 10–12 min. 175° C uunissa. Anna leivosten jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne lautasille. Siivilöi vielä kaakaojauhetta koristeeksi ja tarjoile haaleina esim. vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä