Suklaahippublondiet eli chocolate chip blondies

arvosana5/5

(5)arviota
15 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Herkulliset keksiblondiet ovat yhdistelmä valkosuklaisesta browniesta eli blondiesta ja rapeista suklaakekseistä eli cookieista.

Ainekset

MääräAinesosa
210 g(1 pkt) pakastekeksitaikinaa (salted chocolate chip bakerika)
200 gvalkosuklaata
150 gvoita tai leivontamargariinia
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlfariinisokeria
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
100 gpakastevadelmia (kotimaisia)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota keksitaikina sulamaan. Vuoraa uunivuoka (noin 22 x 34 cm) leivinpaperilla.

    MääräAinesosa
    210 g(1 pkt) pakastekeksitaikinaa (salted chocolate chip bakerika)
  2. 2

    Paloittele puolet valkosuklaasta (100 g) mikron kestävään astiaan. Lisää rasva paloina suklaan päälle. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen (650 W noin 3 minuuttia).

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    150 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Rouhi loppu suklaa veitsellä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

    MääräAinesosa
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita rasva-suklaaseos vaahtoon. Kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää suklaarouhe ja jäiset vadelmat kevyesti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlfariinisokeria
    1 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    100 gpakastevadelmia (kotimaisia)
  5. 5

    Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista. Murustele keksitaikina ja ripottele keksipakkauksessa oleva sormisuola pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.7.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä