Suklaahippublondiet eli chocolate chip blondies
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkulliset keksiblondiet ovat yhdistelmä valkosuklaisesta browniesta eli blondiesta ja rapeista suklaakekseistä eli cookieista.
| 210 g | (1 pkt) pakastekeksitaikinaa (salted chocolate chip bakerika) |
| 200 g | valkosuklaata |
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | pakastevadelmia (kotimaisia) |
- 1.
Ota keksitaikina sulamaan. Vuoraa uunivuoka (noin 22 x 34 cm) leivinpaperilla.
- 2.
Paloittele puolet valkosuklaasta (100 g) mikron kestävään astiaan. Lisää rasva paloina suklaan päälle. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen (650 W noin 3 minuuttia).
- 3.
Rouhi loppu suklaa veitsellä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- 4.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita rasva-suklaaseos vaahtoon. Kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää suklaarouhe ja jäiset vadelmat kevyesti sekoittaen.
- 5.
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista. Murustele keksitaikina ja ripottele keksipakkauksessa oleva sormisuola pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Suklaahippublondiet eli chocolate chip blondies
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Herkulliset keksiblondiet ovat yhdistelmä valkosuklaisesta browniesta eli blondiesta ja rapeista suklaakekseistä eli cookieista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 210 g | (1 pkt) pakastekeksitaikinaa (salted chocolate chip bakerika) |
| 200 g | valkosuklaata |
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | pakastevadelmia (kotimaisia) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota keksitaikina sulamaan. Vuoraa uunivuoka (noin 22 x 34 cm) leivinpaperilla.
Määrä Ainesosa 210 g (1 pkt) pakastekeksitaikinaa (salted chocolate chip bakerika) - 2
Paloittele puolet valkosuklaasta (100 g) mikron kestävään astiaan. Lisää rasva paloina suklaan päälle. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen (650 W noin 3 minuuttia).
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 150 g voita tai leivontamargariinia - 3
Rouhi loppu suklaa veitsellä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Määrä Ainesosa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta - 4
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita rasva-suklaaseos vaahtoon. Kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää suklaarouhe ja jäiset vadelmat kevyesti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 1/2 dl fariinisokeria 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 100 g pakastevadelmia (kotimaisia) - 5
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista. Murustele keksitaikina ja ripottele keksipakkauksessa oleva sormisuola pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Ravintosisältö
362
Energiaa kcal
1514
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
26,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
362
Energiaa kcal
1514
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
26,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























