Suklaamuffinssit

arvosana4/5

(2)arviota
12 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Tunnetko kosteiden suklaamuffinien mehukkaan salaisuuden? Se on taikinaan lisätty silkinsileä luumusose. Pilkuta suklaiset muffinit suklaahipuilla superherkullisiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gtummaa suklaata
2 rklmargariinia
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
125 g(1 prk) luumusosetta (lastenruoka)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Rouhi suklaa. Ota puolet (100 g) rouheesta sivuun. Siirrä loppu suklaarouhe kulhoon ja lisää margariini. Sulata seos mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    2 rklmargariinia
  2. 2

    Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää lopuksi luumusose, jäähtynyt suklaaseos ja suklaapalat varovasti nostellen.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
    125 g(1 prk) luumusosetta (lastenruoka)
    100 gmaitosuklaapaloja leivontaan (tesco)
  3. 3

    Jaa taikina muffinivuokiin. Täytä vain ¾ vuoista. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 16 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.12.2025

Samankaltaisia reseptejä