Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti.
Kuumenna kinuskikastike ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle. Valuta täytettä erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
457
1912
28,3 g
12,8 g
43,4 g
30,8 g
1,5 g
6,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
2 dl Kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli