Suklaapokekakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pokekakun ideana on kakkuun tökittyihin reikiin valutettu täyte, joka tekee kakusta takuulla mehevän! Kakun nimi tulee englanninkielestä, sillä poke tarkoittaa tökkäämistä.
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | kinuskikastiketta |
| 100 g | valkosuklaata |
| Kuorrutus | |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | valkosuklaata |
- 1.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- 2.
Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
- 3.
Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti.
- 4.
Kuumenna kinuskikastike ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle. Valuta täytettä erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- 5.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle.
Suklaapokekakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Pokekakun ideana on kakkuun tökittyihin reikiin valutettu täyte, joka tekee kakusta takuulla mehevän! Kakun nimi tulee englanninkielestä, sillä poke tarkoittaa tökkäämistä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Täyte | |
| 2 dl | kinuskikastiketta |
| 100 g | valkosuklaata |
Kuorrutus | |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | valkosuklaata |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Määrä Ainesosa 250 g voita tai margariinia 2 1/2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 3/4 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 3 dl vehnäjauhoja - 2
Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
- 3
Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti.
- 4
Kuumenna kinuskikastike ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle. Valuta täytettä erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 2 dl kinuskikastiketta 100 g valkosuklaata - 5
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 1 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 100 g maustamatonta tuorejuustoa 50 g valkosuklaata
Ravintosisältö
457
Energiaa kcal
1912
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,4 g
Hiilihydraatteja
30,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
457
Energiaa kcal
1912
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,4 g
Hiilihydraatteja
30,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 2 dl Kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























