Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklainen kakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Täydellinen herkku kahvipöytään. Suussa sulavan kakun välistä löytyy paksu kerros täyteläistä maitosuklaamoussea.

Ainekset

Pohja

100 g
Tummaa suklaata
50 g
Voita tai margariinia
6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Mantelijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Maitosuklaamousse

200 g
Maitosuklaata
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Kuohukermaa

Kuorrutus

100 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).

2

Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

100 g
Tummaa suklaata
50 g
Voita tai margariinia
3

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa.

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4

Sekoita suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelijauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne suklaataikinaan. Lisää joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.

1 1/2 dl
Mantelijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
5

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja anna kakkupohjan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

6

Valmista maitosuklaamousse. Paloittele maitosuklaa ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.

200 g
Maitosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
7

Leikkaa kakku kahteen osaan niin, että kansipala on hieman pohjaa paksumpi. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle ja laita kansi moussen päälle.

8

Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa ja margariini. Ota kattila liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia tai seuraavaan päivään.

100 g
Tummaa suklaata
1 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Kuohukermaa
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Katri Schröder ja Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

587

2458

39,0 g

19,3 g

45,3 g

39,6 g

2,9 g

12,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli