Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).
Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa.
Sekoita suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelijauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne suklaataikinaan. Lisää joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja anna kakkupohjan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Valmista maitosuklaamousse. Paloittele maitosuklaa ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.
Leikkaa kakku kahteen osaan niin, että kansipala on hieman pohjaa paksumpi. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle ja laita kansi moussen päälle.
Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa ja margariini. Ota kattila liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
587
2458
39,0 g
19,3 g
45,3 g
39,6 g
2,9 g
12,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli