Suklainen kakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Täydellinen herkku kahvipöytään. Suussa sulavan kakun välistä löytyy paksu kerros täyteläistä maitosuklaamoussea.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | tummaa suklaata |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | mantelijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Maitosuklaamousse | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Kuorrutus | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
- 1.
Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).
- 2.
Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
- 3.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa.
- 4.
Sekoita suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelijauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne suklaataikinaan. Lisää joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.
- 5.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja anna kakkupohjan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
- 6.
Valmista maitosuklaamousse. Paloittele maitosuklaa ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.
- 7.
Leikkaa kakku kahteen osaan niin, että kansipala on hieman pohjaa paksumpi. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle ja laita kansi moussen päälle.
- 8.
Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa ja margariini. Ota kattila liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Suklainen kakku
arvosana5/5
Useita tunteja
Täydellinen herkku kahvipöytään. Suussa sulavan kakun välistä löytyy paksu kerros täyteläistä maitosuklaamoussea.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | mantelijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Maitosuklaamousse | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | kuohukermaa |
Kuorrutus | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
Valmistus
- 1
Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).
- 2
Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 50 g voita tai margariinia - 3
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa 2 dl sokeria - 4
Sekoita suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelijauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne suklaataikinaan. Lisää joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl mantelijauhoja 1 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta - 5
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja anna kakkupohjan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
- 6
Valmista maitosuklaamousse. Paloittele maitosuklaa ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.
Määrä Ainesosa 200 g maitosuklaata 2 dl kuohukermaa 200 g maustamatonta tuorejuustoa - 7
Leikkaa kakku kahteen osaan niin, että kansipala on hieman pohjaa paksumpi. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle ja laita kansi moussen päälle.
- 8
Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa ja margariini. Ota kattila liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 1 rkl voita tai margariinia 1 dl kuohukermaa
Ravintosisältö
587
Energiaa kcal
2458
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
39,6 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
587
Energiaa kcal
2458
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
39,6 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





