Suklainen kakku

arvosana5/5

(4)arviota
10 Annosta

Useita tunteja

Täydellinen herkku kahvipöytään. Suussa sulavan kakun välistä löytyy paksu kerros täyteläistä maitosuklaamoussea.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gtummaa suklaata
50 gvoita tai margariinia
6 kplkananmunaa
2 dlsokeria
1 1/2 dlmantelijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Maitosuklaamousse

200 gmaitosuklaata
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlkuohukermaa

Kuorrutus

100 gtummaa suklaata
1 dlkuohukermaa
1 rklvoita tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).

  2. 2

    Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    50 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
  4. 4

    Sekoita suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelijauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne suklaataikinaan. Lisää joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmantelijauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  5. 5

    Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja anna kakkupohjan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

  6. 6

    Valmista maitosuklaamousse. Paloittele maitosuklaa ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.

    MääräAinesosa
    200 gmaitosuklaata
    2 dlkuohukermaa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  7. 7

    Leikkaa kakku kahteen osaan niin, että kansipala on hieman pohjaa paksumpi. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle ja laita kansi moussen päälle.

  8. 8

    Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa ja margariini. Ota kattila liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia tai seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    1 rklvoita tai margariinia
    1 dlkuohukermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder ja Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä