Suklainen kakku - Yhteishyvä

Suklainen kakku

Suklainen kakku
Annokset
10
Täydellinen herkku kahvipöytään. Suussa sulavan kakun välistä löytyy paksu kerros täyteläistä maitosuklaamoussea.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Tummaa suklaata
50 g
Voita tai margariinia
6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Mantelijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

MAITOSUKLAAMOUSSE

200 g
Maitosuklaata
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Kuohukermaa

KUORRUTUS

100 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Voita tai margariinia

Näin teet

1

Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).

2

Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

100 g
Tummaa suklaata
50 g
Voita tai margariinia
3

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa.

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4

Sekoita suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelijauhot, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne suklaataikinaan. Lisää joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.

1 1/2 dl
Mantelijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
5

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja anna kakkupohjan vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

6

Valmista maitosuklaamousse. Paloittele maitosuklaa ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen.

200 g
Maitosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
7

Leikkaa kakku kahteen osaan niin, että kansipala on hieman pohjaa paksumpi. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle ja laita kansi moussen päälle.

8

Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa ja margariini. Ota kattila liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia tai seuraavaan päivään.

100 g
Tummaa suklaata
1 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Kuohukermaa
Resepti
Katri Schröder ja Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g453 g
Proteiinia13 g128 g
Rasvaa39 g390 g
Kuituja3 g29 g
Energiaa kj2458 24579
Energiaa kcal587 5871

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g453 g
Proteiinia13 g128 g
Rasvaa39 g390 g
Kuituja3 g29 g
Energiaa kj2458 24579
Energiaa kcal587 5871
Resepti
Katri Schröder ja Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.