Suklainen pullapitko
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pullapitko saa vaihtelua herkullisesta pähkinäsuklaisesta tuorejuustotäytteestä. Babkanakin tunnettu kierrepullapitko on runsaan täytteen vuoksi ihanan mehevä kahvipöytäherkku.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/4 dl | hasselpähkinä-kaakaolevitettä |
| Sokerisiirappi | |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- 2.
Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele leipävuokaan (vetoisuus 1,8 l).
- 3.
Vatkaa täytteen tuorejuusto ja levite tasaiseksi tahnaksi.
- 4.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin puoliksi. Kieritä puolikkaat toistensa ympäri kierteelle. Nosta pulla vuokaan. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä pulla leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 5.
Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kevyen siirappiseksi. Voitele babka siirapilla paiston jälkeen. Tarjoa jäähtyneenä.
Suklainen pullapitko
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Pullapitko saa vaihtelua herkullisesta pähkinäsuklaisesta tuorejuustotäytteestä. Babkanakin tunnettu kierrepullapitko on runsaan täytteen vuoksi ihanan mehevä kahvipöytäherkku.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Täyte | |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/4 dl | hasselpähkinä-kaakaolevitettä |
Sokerisiirappi | |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 1 dl sokeria 1/2 rkl kardemummaa 1/2 tl suolaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g voita tai leivontamargariinia - 2
Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele leipävuokaan (vetoisuus 1,8 l).
- 3
Vatkaa täytteen tuorejuusto ja levite tasaiseksi tahnaksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa 1 1/4 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä - 4
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin puoliksi. Kieritä puolikkaat toistensa ympäri kierteelle. Nosta pulla vuokaan. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä pulla leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 5
Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kevyen siirappiseksi. Voitele babka siirapilla paiston jälkeen. Tarjoa jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria 1 dl vettä
Vinkki: Voit paistaa pullapitkon myös pellillä ilman leipävuokaa, mutta silloin pulla ei kohoa näyttävän korkeaksi.
Vinkki: Pulla on hyvää myös seuraavana päivänä, sillä runsas täyte pitää pullan mehevänä.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä hasselpähkinä-kaakaolevite rullattuihin köyhiin ritareihin.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1205
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1205
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.25 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























