Suklainen pullapitko

arvosana5/5

(5)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pullapitko saa vaihtelua herkullisesta pähkinäsuklaisesta tuorejuustotäytteestä. Babkanakin tunnettu kierrepullapitko on runsaan täytteen vuoksi ihanan mehevä kahvipöytäherkku.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
1 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia

Täyte

200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä

Sokerisiirappi

1 dlsokeria
1 dlvettä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    1 dlsokeria
    1/2 rklkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele leipävuokaan (vetoisuus 1,8 l).

  3. 3

    Vatkaa täytteen tuorejuusto ja levite tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    1 1/4 dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä
  4. 4

    Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin puoliksi. Kieritä puolikkaat toistensa ympäri kierteelle. Nosta pulla vuokaan. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä pulla leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

  5. 5

    Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kevyen siirappiseksi. Voitele babka siirapilla paiston jälkeen. Tarjoa jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    1 dlsokeria
    1 dlvettä

Vinkki: Voit paistaa pullapitkon myös pellillä ilman leipävuokaa, mutta silloin pulla ei kohoa näyttävän korkeaksi.

Vinkki: Pulla on hyvää myös seuraavana päivänä, sillä runsas täyte pitää pullan mehevänä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä hasselpähkinä-kaakaolevite rullattuihin köyhiin ritareihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.25 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä