Suklaiset punajuuriruudut

Arvostele resepti
18 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Suloisen makeat juhlapäivän suklaaruudut maustetaan red velvet -kakun tapaan punajuurella. Sulata taikinaan makusi mukaan tummaa tai valkosuklaata ja viimeistele silkkisellä tuorejuustokuorrutuksella.

Ainekset (18 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 iso) punajuurta
100 g(1 levy) tummaa tai valkosuklaata
100 gvoita tai margariinia
3 kplisoa kananmunaa
2 dlfariinisokeria
100 granskankermaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta

Kuorrute

100 gvoita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
210 g(3 1/2 dl) tomusokeria
50 granskankermaa
2 tlvaniljasokeria
1 tlpunajuuren keitinlientä
koristerakeita

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 24 x 34 cm).

  2. 2

    Kuori ja raasta punajuuri. Laita raaste pieneen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että raaste peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Ota halutessasi 1 tl keitinlientä talteen kuorrutteen värjäämistä varten. Laita raaste siivilään ja painele mahdollisimman kuivaksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 iso) punajuurta
  3. 3

    Rouhi suklaa. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja anna suklaan sulaa noin minuutin ajan. Kääntele seos tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    100 g(1 levy) tummaa tai valkosuklaata
    100 gvoita tai margariinia
  4. 4

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ⅔ prk ranskankermaa ja suklaa-voiseos. Säästä loppu ranskankerma kuorrutusta varten. Lisää taikinaan valutettu punajuuriraaste. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    2 dlfariinisokeria
    3 kplisoa kananmunaa
    100 granskankermaa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlleivinjauhetta
  5. 5

    Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  6. 6

    Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää loppu ranskankerma ja vaniljasokeri. Värjää kuorrutus halutessasi hennon vaaleanpunaiseksi punajuuren keitinliemellä. Lisää tomusokeria, jos seos tuntuu liian löysältä. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    210 g(3 1/2 dl) tomusokeria
    50 granskankermaa
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlpunajuuren keitinlientä
    koristerakeita

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan, kun se jää sisältä kosteaksi. Jos paistoit pohjaa liikaa, kostuta sitä kevyesti appelsiinimehulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä