Suklaiset punajuuriruudut
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suloisen makeat juhlapäivän suklaaruudut maustetaan red velvet -kakun tapaan punajuurella. Sulata taikinaan makusi mukaan tummaa tai valkosuklaata ja viimeistele silkkisellä tuorejuustokuorrutuksella.
| 200 g | (1 iso) punajuurta |
| 100 g | (1 levy) tummaa tai valkosuklaata |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | isoa kananmunaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 100 g | ranskankermaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia (huoneenlämpöistä) |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 210 g | (3 1/2 dl) tomusokeria |
| 50 g | ranskankermaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | punajuuren keitinlientä |
| koristerakeita | |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 24 x 34 cm).
- 2.
Kuori ja raasta punajuuri. Laita raaste pieneen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että raaste peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Ota halutessasi 1 tl keitinlientä talteen kuorrutteen värjäämistä varten. Laita raaste siivilään ja painele mahdollisimman kuivaksi.
- 3.
Rouhi suklaa. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja anna suklaan sulaa noin minuutin ajan. Kääntele seos tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.
- 4.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ⅔ prk ranskankermaa ja suklaa-voiseos. Säästä loppu ranskankerma kuorrutusta varten. Lisää taikinaan valutettu punajuuriraaste. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan.
- 5.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 6.
Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää loppu ranskankerma ja vaniljasokeri. Värjää kuorrutus halutessasi hennon vaaleanpunaiseksi punajuuren keitinliemellä. Lisää tomusokeria, jos seos tuntuu liian löysältä. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.
Suklaiset punajuuriruudut
Suloisen makeat juhlapäivän suklaaruudut maustetaan red velvet -kakun tapaan punajuurella. Sulata taikinaan makusi mukaan tummaa tai valkosuklaata ja viimeistele silkkisellä tuorejuustokuorrutuksella.
Ainekset (18 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 iso) punajuurta |
| 100 g | (1 levy) tummaa tai valkosuklaata |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 kpl | isoa kananmunaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 100 g | ranskankermaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
Kuorrute | |
| 100 g | voita tai margariinia (huoneenlämpöistä) |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 210 g | (3 1/2 dl) tomusokeria |
| 50 g | ranskankermaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | punajuuren keitinlientä |
| koristerakeita | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 24 x 34 cm).
- 2
Kuori ja raasta punajuuri. Laita raaste pieneen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että raaste peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Ota halutessasi 1 tl keitinlientä talteen kuorrutteen värjäämistä varten. Laita raaste siivilään ja painele mahdollisimman kuivaksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 iso) punajuurta - 3
Rouhi suklaa. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja anna suklaan sulaa noin minuutin ajan. Kääntele seos tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 100 g (1 levy) tummaa tai valkosuklaata 100 g voita tai margariinia - 4
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ⅔ prk ranskankermaa ja suklaa-voiseos. Säästä loppu ranskankerma kuorrutusta varten. Lisää taikinaan valutettu punajuuriraaste. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 2 dl fariinisokeria 3 kpl isoa kananmunaa 100 g ranskankermaa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta - 5
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 6
Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää loppu ranskankerma ja vaniljasokeri. Värjää kuorrutus halutessasi hennon vaaleanpunaiseksi punajuuren keitinliemellä. Lisää tomusokeria, jos seos tuntuu liian löysältä. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä) 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa 210 g (3 1/2 dl) tomusokeria 50 g ranskankermaa 2 tl vaniljasokeria 1 tl punajuuren keitinlientä koristerakeita
Vinkki: Kakku on parhaimmillaan, kun se jää sisältä kosteaksi. Jos paistoit pohjaa liikaa, kostuta sitä kevyesti appelsiinimehulla.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1287
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,6 g
Hiilihydraatteja
26,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1287
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,6 g
Hiilihydraatteja
26,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























