Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaiset punajuuriruudut

timer-icon60 min
Fork and knife
18 Annosta
Suloisen makeat juhlapäivän suklaaruudut maustetaan red velvet -kakun tapaan punajuurella. Sulata taikinaan makusi mukaan tummaa tai valkosuklaata ja viimeistele silkkisellä tuorejuustokuorrutuksella.

Ainekset

200 g
(1 iso) punajuurta
100 g
(1 levy) tummaa tai valkosuklaata
100 g
voita tai margariinia
3 kpl
isoa kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
100 g
ranskankermaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta

Kuorrute

100 g
voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
210 g
(3 1/2 dl) tomusokeria
50 g
ranskankermaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
punajuuren keitinlientä
koristerakeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 24 x 34 cm).

2

Kuori ja raasta punajuuri. Laita raaste pieneen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että raaste peittyy. Kiehauta seos ja anna porista muutama minuutti. Ota halutessasi 1 tl keitinlientä talteen kuorrutteen värjäämistä varten. Laita raaste siivilään ja painele mahdollisimman kuivaksi.

200 g
(1 iso) punajuurta
3

Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja anna suklaan sulaa noin minuutin ajan. Kääntele seos tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.

100 g
(1 levy) tummaa tai valkosuklaata
100 g
voita tai margariinia
4

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ⅔ prk ranskankermaa ja suklaa-voiseos. Säästä loppu ranskankerma kuorrutusta varten. Lisää taikinaan valutettu punajuuriraaste. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan.

2 dl
fariinisokeria
3 kpl
isoa kananmunaa
100 g
ranskankermaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
5

Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

6

Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää loppu ranskankerma ja vaniljasokeri. Värjää kuorrutus halutessasi hennon vaaleanpunaiseksi punajuuren keitinliemellä. Lisää tomusokeria, jos seos tuntuu liian löysältä. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.

100 g
voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
210 g
(3 1/2 dl) tomusokeria
50 g
ranskankermaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
punajuuren keitinlientä
koristerakeita

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan, kun se jää sisältä kosteaksi. Jos paistoit pohjaa liikaa, kostuta sitä kevyesti appelsiinimehulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.11.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

307

1287

16,3 g

10,1 g

35,6 g

26,1 g

1,1 g

3,7 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli