Suklaiset punajuuriruudut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaiset punajuuripalat

Suklaiset punajuuriruudut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
18 Annosta
Fork and knife
18 Annosta
Suloisen makeat juhlapäivän suklaaruudut maustetaan red velvet -kakun tapaan punajuurella. Sulata taikinaan makusi mukaan tummaa tai valkosuklaata ja viimeistele silkkisellä tuorejuustokuorrutuksella.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
(1 iso) punajuurta
100 g
(1 levy) tummaa tai valkosuklaata
100 g
voita tai margariinia
3 kpl
isoa kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
100 g
ranskankermaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta

kuorrute

100 g
voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
3 1/2 dl
tomusokeria
50 g
ranskankermaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
punajuuren keitinlientä
koristerakeita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 24 x 34 cm).

2

Kuori ja raasta punajuuri. Laita raaste pieneen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että raaste peittyy. Kiehauta seos ja anna porista muutama minuutti. Ota halutessasi 1 tl keitinlientä talteen kuorrutteen värjäämistä varten. Laita raaste siivilään ja painele mahdollisimman kuivaksi.

200 g
(1 iso) punajuurta
3

Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja anna suklaan sulaa noin minuutin ajan. Kääntele seos tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.

100 g
(1 levy) tummaa tai valkosuklaata
100 g
voita tai margariinia
4

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ⅔ prk ranskankermaa ja suklaa-voiseos. Säästä loppu ranskankerma kuorrutusta varten. Lisää taikinaan valutettu punajuuriraaste. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan.

2 dl
fariinisokeria
3 kpl
isoa kananmunaa
100 g
ranskankermaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
5

Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

6

Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää loppu ranskankerma ja vaniljasokeri. Värjää kuorrutus halutessasi hennon vaaleanpunaiseksi punajuuren keitinliemellä. Lisää tomusokeria, jos seos tuntuu liian löysältä. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.

100 g
voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
3 1/2 dl
tomusokeria
50 g
ranskankermaa
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
punajuuren keitinlientä
koristerakeita

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan, kun se jää sisältä kosteaksi. Jos paistoit pohjaa liikaa, kostuta sitä kevyesti appelsiinimehulla.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.11.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1463

350

17,9 g

10,5 g

40,3 g

30,9 g

1,1 g

5,9 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli