Säädä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 24 x 34 cm).
Kuori ja raasta punajuuri. Laita raaste pieneen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että raaste peittyy. Kiehauta seos ja anna porista muutama minuutti. Ota halutessasi 1 tl keitinlientä talteen kuorrutteen värjäämistä varten. Laita raaste siivilään ja painele mahdollisimman kuivaksi.
Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja anna suklaan sulaa noin minuutin ajan. Kääntele seos tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ⅔ prk ranskankermaa ja suklaa-voiseos. Säästä loppu ranskankerma kuorrutusta varten. Lisää taikinaan valutettu punajuuriraaste. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunivuokaan.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää loppu ranskankerma ja vaniljasokeri. Värjää kuorrutus halutessasi hennon vaaleanpunaiseksi punajuuren keitinliemellä. Lisää tomusokeria, jos seos tuntuu liian löysältä. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla.
Vinkki: Kakku on parhaimmillaan, kun se jää sisältä kosteaksi. Jos paistoit pohjaa liikaa, kostuta sitä kevyesti appelsiinimehulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
307
1287
16,3 g
10,1 g
35,6 g
26,1 g
1,1 g
3,7 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli