Sunnuntain kalagratiini | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sunnuntain kalagratiini

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Pakastepuna-ahventa tai lohifileetä
1 tl
Suolaa
Valko- tai mustapippuria
1 rkl
Sitruunamehua

kastike:

1 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kalalientä
2 dl
Ruokakermaa
3 rkl
Hienonnettua tilliä
1 kpl
Kananmunan keltuainen
1/2 - 1 dl
Juustoraastetta
100 g
Katkarapuja

duchesseperunat:

1 kg
Soseutuvia perunoita, esim. rosamundaa
Vettä
Suolaa
2 kpl
Keltuaista
50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mausta kalat ja aseta ne vieretysten matalaan uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kattilassa kalaliemi, kerma, jauhot ja nokare margariinia. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ainakin viisi minuuttia. Mausta kastike ja sekoita joukkoon keltuainen. Kuori ja lohko perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat. Vatkaa joukkoon margariini ja keltuaiset. Pursota tai lusikoi perunasose vuokaan kalojen ympärille. Levitä kastike kalojen päälle reunuksen sisään. Sirottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 250-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia eli kunnes pinta saa väriä. Levitä päälle sulaneet katkaravut.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.