Sunnuntain kalagratiini

Nappaa talteen!
| 400 g | pakastepuna-ahventa tai lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| valko- tai mustapippuria | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 rkl | margariinia |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 1/2 - 1 dl | juustoraastetta |
| 100 g | katkarapuja |
| Duchesseperunat: | |
| 1 kg | soseutuvia perunoita, esim. rosamundaa |
| vettä | |
| suolaa | |
| 2 kpl | keltuaista |
| 50 g | margariinia |
- 1.
Mausta kalat ja aseta ne vieretysten matalaan uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kattilassa kalaliemi, kerma, jauhot ja nokare margariinia. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ainakin viisi minuuttia. Mausta kastike ja sekoita joukkoon keltuainen. Kuori ja lohko perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat. Vatkaa joukkoon margariini ja keltuaiset. Pursota tai lusikoi perunasose vuokaan kalojen ympärille. Levitä kastike kalojen päälle reunuksen sisään. Sirottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 250-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia eli kunnes pinta saa väriä. Levitä päälle sulaneet katkaravut.
Sunnuntain kalagratiini
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pakastepuna-ahventa tai lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| valko- tai mustapippuria | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Kastike: | |
| 1 rkl | margariinia |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 1/2 - 1 dl | juustoraastetta |
| 100 g | katkarapuja |
Duchesseperunat: | |
| 1 kg | soseutuvia perunoita, esim. rosamundaa |
| vettä | |
| suolaa | |
| 2 kpl | keltuaista |
| 50 g | margariinia |
Valmistus
- 1
Mausta kalat ja aseta ne vieretysten matalaan uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kattilassa kalaliemi, kerma, jauhot ja nokare margariinia. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ainakin viisi minuuttia. Mausta kastike ja sekoita joukkoon keltuainen. Kuori ja lohko perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat. Vatkaa joukkoon margariini ja keltuaiset. Pursota tai lusikoi perunasose vuokaan kalojen ympärille. Levitä kastike kalojen päälle reunuksen sisään. Sirottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 250-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia eli kunnes pinta saa väriä. Levitä päälle sulaneet katkaravut.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












