Sushit suomalaisittain | Sushi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sushit suomalaisittain

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Japanilaiset sushit muuntuvat kotoisiksi alkupaloiksi tutuista raaka-aineista – riisipuurosta ja graavilohesta – valmistamalla. Tarjoa sushit tuoreeltaan soijakastikkeen kanssa.

Ainekset

2 dl
Puuroriisiä
6 dl
Vettä
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa

lisäksi

150 g
Graavilohta
Piparjuuritahnaa
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele riisiä kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

2

Nosta valutettu riisi kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta.

3

Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon sekoittaen samalla kauhalla leikkaavin liikkein.

4

Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Leikkaa graavilohiviipaleet pieniksi tasakokoisiksi annospaloiksi.
5

Leikkaa graavilohiviipaleet pieniksi tasakokoisiksi annospaloiksi.

6

Muotoile riisistä kostutetuin käsin noin 20 kpl soikeita palleroita.

7

Sipaise lohiviipaleen pintaan hieman piparjuuritahnaa.

8

Asettele lohiviipaleet kauniisti riisipalleroiden päälle. Dippaa lohi-riisipalleroita soijakastikkeessa.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 22.4.2010
Muokattu: 14.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.