Sushit suomalaisittain

Arvostele resepti
20 Kappaletta

60 min

Japanilaiset sushit muuntuvat kotoisiksi alkupaloiksi tutuista raaka-aineista – riisipuurosta ja graavilohesta – valmistamalla. Tarjoa sushit tuoreeltaan soijakastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlpuuroriisiä
6 dlvettä
1 rklväkiviinaetikkaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa

Lisäksi

150 ggraavilohta
piparjuuritahnaa
soijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele riisiä kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

  2. 2

    Nosta valutettu riisi kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta.

  3. 3

    Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon sekoittaen samalla kauhalla leikkaavin liikkein.

  4. 4

    Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  5. Leikkaa graavilohiviipaleet pieniksi tasakokoisiksi annospaloiksi.
    5

    Leikkaa graavilohiviipaleet pieniksi tasakokoisiksi annospaloiksi.

  6. 6

    Muotoile riisistä kostutetuin käsin noin 20 kpl soikeita palleroita.

  7. 7

    Sipaise lohiviipaleen pintaan hieman piparjuuritahnaa.

  8. 8

    Asettele lohiviipaleet kauniisti riisipalleroiden päälle. Dippaa lohi-riisipalleroita soijakastikkeessa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä