Tee marenkivaahtoa sisältäviä suklaasuukkoja.

Ainekset

MääräAinesosa
15 kplkeksiä (esim. marie)
3 kplmunanvalkuaista
2 dlsokeria
200 - 300 gmaitosuklaata, tummaa suklaata tai valkosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Käytä keltuaiset muuhun ruoanlaittoon. Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenkivaahto keksien päälle keoksi. Paista 175 asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.

    Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suukot suklaassa tai valuta suklaa pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

    Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä