Suukot | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suukot

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Tee marenkivaahtoa sisältäviä suklaasuukkoja.

Ainekset

15 kpl
Keksiä (esim. marie)
3 kpl
Munanvalkuaista
2 dl
Sokeria
200 - 300 g
Maitosuklaata, tummaa suklaata tai valkosuklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Käytä keltuaiset muuhun ruoanlaittoon. Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenkivaahto keksien päälle keoksi. Paista 175 asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suukot suklaassa tai valuta suklaa pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 9.7.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

747

179

7,2 g

3,5 g

24,9 g

22,3 g

0,5 g

3,1 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli