Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Käytä keltuaiset muuhun ruoanlaittoon. Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenkivaahto keksien päälle keoksi. Paista 175 asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suukot suklaassa tai valuta suklaa pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
747
7,2 g
3,5 g
24,9 g
22,3 g
0,5 g
3,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli