Suussa sulava suklaakakku - Yhteishyvä

Suussa sulava suklaakakku

Paloja
10
Perinteinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
200 g
Taloussuklaata
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

KUORRUTUS

150 g
Taloussuklaata
1 dl
Kermaa
1 rkl
Margariinia

Näin teet

1

Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ja kuumenna pienellä teholla kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.

200 g
Margariinia
200 g
Taloussuklaata
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.

1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Kaakaojauhetta
4

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

5

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

150 g
Taloussuklaata
1 rkl
Margariinia
1 dl
Kermaa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 12.5.2014
Muokattu: 23.9.2018
Jaa Somessa