Suussa sulava suklaakakku
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen ja herkullinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Mehevä ja helppo kakku viimeistellään suklaisella kuorrutuksella.
| 200 g | margariinia |
| 200 g | taloussuklaata |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 150 g | taloussuklaata |
| 1 dl | kermaa |
| 1 rkl | margariinia |
- 1.
Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ja kuumenna pienellä teholla kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
- 3.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.
- 4.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
- 5.
Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Perinteinen ja herkullinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Mehevä ja helppo kakku viimeistellään suklaisella kuorrutuksella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 200 g | taloussuklaata |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kuorrutus | |
| 150 g | taloussuklaata |
| 1 dl | kermaa |
| 1 rkl | margariinia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ja kuumenna pienellä teholla kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 200 g taloussuklaata - 2
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria - 3
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.
Määrä Ainesosa 1 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl vehnäjauhoja 4 rkl kaakaojauhetta - 4
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
- 5
Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Määrä Ainesosa 150 g taloussuklaata 1 rkl margariinia 1 dl kermaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





