Suussa sulava suklaakakku

arvosana4/5

(43)arviota
10 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen ja herkullinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Mehevä ja helppo kakku viimeistellään suklaisella kuorrutuksella.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
200 gtaloussuklaata
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

150 gtaloussuklaata
1 dlkermaa
1 rklmargariinia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ja kuumenna pienellä teholla kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    200 gtaloussuklaata
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.

    MääräAinesosa
    1 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    4 rklkaakaojauhetta
  4. 4

    Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

  5. 5

    Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

    MääräAinesosa
    150 gtaloussuklaata
    1 rklmargariinia
    1 dlkermaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä