Syksyinen Lihapata
Syksyinen Lihapata
Yhteistyössä

Syksyinen Lihapata

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgnaudan sisäpaistia
70 gpekonia
1 kplpieneksi kuutioitu iso porkkana
1 kplsilputtu sipuli
1 kpliso valkosipulin kynsi
4 dlvahvaa lihalientä
3 dlpunaviiniä
1 rklsoijaa
1 rkltomaattipyreetä
1/2 kplappelsiinin hyvin pesty kuori
100 gpieniä ruskistettuja herkkusieniä
vehnäjauhoja
pieni pala juuriselleriä hienoksi silputtuna
voita
laakerinlehti
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria
n. 5 kpl pientä sipulia
persiljasilppua
vihreät pavut

Valmistus

  1. 1

    Kääntele lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää voita tarvittaessa.

  2. 2

    Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, lohkotut sipulit, valkosipuli, tomaattisose, lihaliemi, viini ja mausteet.

  3. 3

    Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai uunissa, kunnes liha on täysin mureaa.

  4. 4

    Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet ja keitetyt vihreät pavut.

  5. 5

    Tarjoile keiteyn riisin tai perunan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä